-7.8 C
Ljubljana
sreda, 8 februarja, 2023

Janša: Super elektro manager kot predsednik vlade, plačujemo pa eno najdražjih elektrik v EU

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Slovenija ima eno najvišjih cen električne energije, kažejo najnovejši podatki. V državi, ki jo vodi “strokovnjak za energetiko svetovnega kova.

Čudeži se dogajajo. Če kdo ne verjame, naj pogleda fantastične dosežke aktualne vlade in njenega predsednika Roberta Goloba. Menda gre za same marljive “strokovnjake” na kupu, največji čudež pa je to, da vlado vodi sam “čudežni deček energetike”, cene električne energije pa kljub temu letijo v nebo. Če bi se bolj posvetil domačim razmeram in manj ukvarjal z reševanjem evropske energetike v Bruslju, bi bili na boljšem.

Kot kaže letos ne bo zimske idile. Gre za gospoda z božanskim kompleksom, ki obožuje velikopoteznost, grandioznost in blišč in ki je povsem odmaknjen od malega človeka. Gre za pravega “sončnega kralja”, pri katerem se vse vrti okoli sonca, tako zdravljenje covida-19 kot tudi pridelava električne energije. Spomnimo, da je napovedal gradnjo velikih sončnih elektrarn, medtem ko poznavalci opozarjajo, da je zadeva sporna iz več vidikov.

Cene električne energije po Evropi (Foto: Twitter)

Potrebam Slovenije lahko zadostimo z novim blokom nuklearke in ohranitvijo termoelektrarn. Morda se najde prostor še za kakšno hidroelektrarno. Nezanesljive “sončnice” in “vetrnice” tej nalogi ne bodo kos. Niso pa velikanske “sončnice” edina osupljiva zamisel “elektrooligarha”. Mnoge je navdušil tudi z napovedjo energetskega lockdowna. Delu gospodarstva bi predpisal “zimski spanec” in ga spomladi znova zagnal. Sprašujemo se, koliko ljudi bi ostalo brez službe.

“Super elektro manager kot predsednik vlade, plačujemo pa eno najdražjih elektrik v EU”
Toda Golob mirno spi. Spomnimo, kako se je ob napovedi višjih davkov širokoustil, da ne ve, kaj bi njemu več denarja, razen da bi več zapravljal. Ob astronomski plači v Gen-I mu verjamemo (do 17. 11. 2021 je prejel 200.692 evrov neto). Da smo med najdražjimi na področju elektrike v Evropi, smo poročali že sredi septembra. Tukaj. “Super elektro manager kot predsednik Vlade RS, plačujemo pa eno najdražjih elektrik v EU. Potem ko je bila slovenska proizvodnja za letos prodana globoko pod ceno. Od istih super elektro managerjev,” se je na novico o višini cene elektrike odzval prvak SDS Janez Janša.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine