12.9 C
Ljubljana
petek, 22 oktobra, 2021

Janez Janša o Planici: Teh, ki vas pozivajo v nevarnost, tam zagotovo ne bo. Za naše orle bomo kljub temu lahko navijali doma. Vedo, da smo z njimi. Janša v Odmevih napovedal predčasno potrditev vlade!

Po včerajšnji zmagi Petra Prevca v Lillehammerju je eden od uporabnikov na družbenih omrežjih napisal, da ni nikogar, ki bi jim prepovedal, da bi prišli v Planico.

Med 19. in 23. marcem bo v Planici Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Prireditev pa je zaradi širjenja koronavirusa pod vprašajem. Eden od uporabnikov družbenih omrežjih je po včerajšnji zmagi Petra Prevca v Lillehammerju zapisal: »Braaaaaaavoooooo Peter. Nihče in nič nam ne more preprečit ali prepovedat vzpodbujanja naših fantov v Planici! Gremo fantje!!!!!!«

Janez Janša, predsednik SDS in predsednik vlade (vlada bo imenovana prihodnji teden), je zaradi hitrega širjenja koronavirusa, zaradi katerega je cela Italija v karanteni, opozoril:

»Ne nasedajte, prosim. Kajti teh, ki vas pozivajo v nevarnost, tam zagotovo ne bo. Za naše #Orli v #Planica bomo lahko kljub temu navijali doma. Vedo, da smo z njimi. @peterprevc.«

. na Nova24TV: Noben državni organ ne more narediti toliko, kolikor lahko naredimo sami z odgovornim obnašanjem do sebe in drugih. Govorimo o človeških življenjih. V takšnih situacijah smo se dolžni obnašati odgovorno. ?Pozivam vse, da omejimo stike na le najnujnejše.

. na TV Slovenija: Že včeraj sem na Svetu za nacionalno varnost, kjer sem bil v vlogi svetovalca, predlagal vrsto ukrepov, veliko jih je bilo sprejetih. Sam bi nekatere stvari delal drugače, žal mi je, da do včerajšnjega sestanka ni prišlo že pred 3 tedni. A še veliko je možno storiti.

. na TV Slovenija: Ukrep, da za potniški promet zapremo mejo z ??, je nekaj, kar je potrebno in s čimer se preprečuje širjenje nalezljivih bolezni. Država, ki bi lahko sledila italijanski krizi, je lahko tudi ??, zato ta ukrep podpiram, a izvajati ga moramo tudi v praksi.

No, sicer pa so danes prvi trije kandidati za ministre v vladi Janeza Janše uspešno prestali preizkušnje pred pristojnimi parlamentarnimi odbori. Anže Logar je primeren za zunanjega ministra, Janez Cigler Kralj za ministra za delo, Matej Tonin pa za ministra za obrambo.

Predsednik vlade Janez Janša pa je zvečer v Odmevih na TV Slovenija povedal, da obstaja realna možnost, da bi bila njegova vlada, zaradi izrednih razmer povezanih s koronavirusom, potrjena že konec tega tedna.

Potrebno je namreč hitro ukrepati in se prednostno zoperstaviti širjenju tega nevarnega virusa…

Zadnje novice

Sorodne vsebine