20.7 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Izza Kongresa SDS- o tem kar je pomembno za vse, zdaj in v prihodnje!

Piše: Vane T. Costa

12. kongres Slovenske demokratske stranke v Slovenskih Konjicah še enkrat potrdil: SDS najbolj organizirana  zrela, organizirana in na resničnih svojih postulatih in vrednotno zastavljenih izhodišč v svojem delovanju. Kakorkoli,  kdorkoli, na kakršen koli  način  obrača, prevrača, pride do istega  ali enakega zaključka: To  neizogibno in neizpodbitno drži.   In del te zgodbe, načina kako dokazati in to živeti smo mi,  vsi mi, ki ta način čutimo, poosebljamo in ga  tudi  živimo. Ponosni smo da se s tem dobršen del naše, slovenske populacije istoveti s tem . Slovenski demokrati gradimo Slovenijo. Živimo in gradimo jo kot domovino, ki bo dom svobode, pravičnosti, priložnosti in blaginje za vse. Poznamo pot, premoremo človeške potenciale in poznamo načina kako to doseči. Težko si predstavljamo kdo je tisti ki temu lahko nasprotuje, spodkopava ali kakorkoli deluje v nasprotju s tem vedoč, da je to pravzaprav v nasprotju z vsem kar je normalno in zdravo za družbo.  In početja povezana z programom in zavezanostjo vrednotam, so resnično v dobro vseh, od prvega do zadnjega državljana, od najmlajšega do najstarejšega, da lahko živijo boljše, danes, jutri in vse preostale dni. To Slovenski demokrati, zmorejo, le če jim zaupate. Pa so vredni zaupanja. 

Dogajanje 12. Kongresa je bilo locirano v Slovenskih Konjicah.  Na  kongresu so bile sprejete  resolucije s katerimi je nakazano na katerih področjih moramo dati poudarek v prihodnjem obdobju,  kje bo potrebno takoj ukreniti, kaj moramo narediti  brez odlašanja in česa ne smemo spregledati.

Vse tehtno, pretehtano, v resolucijah zbrano, je bilo sprejeto. Tudi zaveze. Slovenijo gradimo,  in jo bomo zagradili. Tudi z nastopom mladih generacij, ki jim moramo pomagati zdaj, da prevzamejo  odgovornost, da bodo kasneje  oni pomagali nam.  V tem namenu in za ta namen bomo v prihodnje delali na vseh nivojih.  To je naš imperativ. 

V SDS gradimo Slovenijo. Prepiri nas ne zanimajo. Če nas napadajo, se znamo braniti, o tem naj nihče ne dvomi. Močnejši smo kot kadarkoli. A naš pogled je usmerjen v naslednjih 30 let. Usmerjen je v priložnosti, ki jih je več kot kadarkoli doslej. Tudi zaradi nas. Zato gradimo. 

Če ste za, ste vedno sprejeti. Tudi  če niste za, se pa strinjate da to Slovenija  to potrebuje, želite dobro vsem svojim bližnjim, danes, jutri, pojutrišnjem, potem ste na pravi strani razmišljanja in vedrega pogleda v prihodnost. SDS želi in vidi dlje, iz današnjega zornega kota, ko te dni proslavljamo in obeležujemo 30 let od nastanka države,  vidi naprej, za  naslednjih trideset let. To da so med nami bili osebe, ki  so  v preteklih 30 letih delali za Slovenijo, sedaj in  bodoče bodo  delali na tem, je  samo garancija več,  da želijo  vse dobro naslednjim rodovom. Gradimo pogumno in samozavestno Slovenijo. Vse bomo zmogli samo če smo  vsi skupaj.

Začnemo. Nadaljujmo. Gradimo Slovenijo. Zgradili jo bomo!

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine