12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Izšla je knjiga dr. Rada Pezdirja »Vzporedni mehanizem globoke države«, ki nadgrajuje in poglablja ugotovitve iz knjige »Kučanov klan«

Piše: C. R.

Knjiga vzporedni mehanizem globoke države predstavlja epopejo nastanka in transformacije vzporednega sistema komunistične partije in Udbe, od povojne ustanovitve Safti, preko shem vzporednega bančništva v Ljubljanski banki, izvoza in ponovne vrnitve kapitala v tranzicijo, pa vse do druge sanacije slovenskega bančnega sistema in afere iranske milijarde.

V Knjigi vas čakajo med drugim tudi zgodbe o Janezu Zemljariču, Dragu Isajloviću in drugih oligarhih iz vrst Udbe, kako sta Miloš Kovačič in Stanislav Škrabec poslovala v Sovjetski zvezi in kako je Milan Kučan odločilno vplival na potek tranzicije.

Prebrali si boste lahko tudi najbolj neverjetne zgodbe o NLB Interfinanz, LHB Frankfurt, Factor banki in pranju denarja v LBS New York ter kako so slovenski banskterji poslovali z balkanskimi kriminalci.

KB1909 in Vega Finanz? Razkrito! Mačkova podjetja v Švici? Razkrito! Udbovski računi v Švici in podjetja v davčnih oazah? Razkrito! Kako točno se je pred tranzicijo skril denar in kje je bil skrit? Razkrito!

Knjiga vsebuje 624 strani (16 x 23 cm, mehka vezava), od tega 111 strani priloge z dokumenti, ki bodo prvič objavljeni v javnosti. Redna cena je 40,00 evrov. 

Knjigo Rada Pezdirja Vzporedni mehanizem globoke države, ki z dokumenti razkriva finančno poslovanje Kučanove partije in Udbe, naprodaj tudi pri založbi Nova obzorja. Naročila: [email protected] ali telefon: 01/24 47 200 

Več o knjigi pa si lahko preberete tudi v intervjuju z dr. Radom Pezdirjem v četrtkovi reviji Demokracija!

Knjigo lahko naročite tudi TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine