6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Hinavščina brez primere: Brglez, Fajonova, Šarec takoj obsodili razbita vrata LGBT kluba, vse tiho pa je, ko se kristjanom že drugič grozi s smrtjo!

Ko so mimoidoči na pobeljenem mestu pobreške cerkve v Mariboru videli, da se je po mesecu dni, v imenu tako imenovane svobode govora pojavil napis “Smrt klerofašistom!”, so bili upravičeno v šoku. Če je kdo pričakoval, da se bodo vladajoči zaradi skrunjenja cerkve oglasili in grožnjo s smrtjo najostreje obsodili, se je uštel. Namreč, vse tiho je bilo. 

 

Glede na to, da se Marjan Šarec, Milan Brglez in Tanja Fajon redno oglašajo, ko gre za aktualne dogodke in se razglašajo za pravičneže, bi človek pričakoval, da bodo grožnjo s smrtjo obsodili. Vsi trije so se raje zavili v molk, s čimer želijo izpasti, kot da so skrunjenje preprosto spregledali. Izgleda kot da “zagovarjanje” kristjanov ni moderno, medtem ko se zgodi na napad na istospolne pa se vsi aktivirajo in zbirajo politične točke.

V primeru Tiffany so se nemudoma angažirali
Povsem drugačna pesem je bila v primeru LGBT kluba Tiffany. Potem, ko je klub preko Facebooka zapisal, da se je po zaprtju zgodil napad, v katerem je skupina nasilnežev razbila vhodna vrata, razbijanje naj bi potekalo tudi po hodniku, slišati pa naj bi bilo tudi zmerjanje, so se mainstream mediji nemudoma odzvali in ostro obsodili dejanje. Oglasili so se tudi Šarec, Brglez in Fajonova.

“Napad na klub Tiffany v Ljubljani je strahopetno, bedno dejanje. Žal tovrstno nasilje ni osamljen primer v naši družbi. Prepričan sem, da bodo pristojni organi opravili svoje delo in izsledili storilce.” Te besede je na Twitterju zapisal predsednik vlade Marjan Šarec po napadu na zgradbo, kjer domujeta dva LGBT-kluba. Brglez je kritično zapisal, da obsoja napad na LGBT skupnost v Ljubljani. “V Sloveniji in EU ne sme biti prostora za nestrpnost.”. Fajonova pa je poleg Brglezovega twitta pripisala, da deli ostro obsodbo! “Žalosti me, da se kaj takega zgodi. Še toliko bolj, ker je to v Sloveniji. Sem proti vsakršni nestrpnosti, ksenofobiji, spodbujanju sovraštva!”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine