13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Grozljiv izpad novinarja RTV v oddaji Centrifuga: Prostovoljce, ki branijo južno mejo, zmerja s pivskimi trebuhi, pošilja jih na psihiatrijo, Štajerce pa zmerja s pijanci

Novinar radijske postaje Val 202 Gorazd Rečnik razburja slovensko javnost svojim petkovim prispevkom v radijski oddaji Centrifuga, v kateri se je ostro spravil na pripadnike Štajerske varde, ki varujejo slovensko južno mejo, primerjal jih je namreč kar s prašiči, ki bi se morali zdraviti v psihiatrični kliniki. Še več, pripadnike varde je obtožil, da bi lahko bili posredno krivi za bodoče smrti ilegalnih migrantov, za katere je vztrajno uporabljal izraz prebežniki, ki zmotno daje slutiti, da so ti mladi moški na begu, čeprav v resnici ne gre za begunce. Rečnik se je v redko videnem brutalnem obračunu z delom slovenske populacije, ki ne pripada ideološki levici (v zadnjem času se je zanje na spletu pojavil celo izraz “našisti”), obregnil tudi ob praznik Martinovega, ki so si ga Štajerci vzeli za svojega in posplošeno prebivalce te regije primerjal s “pijanci”.

 

“Ob meji patruljira Štarjerska varda, lovi prebežnike in meni, da s vojim početjem pomaga represivnim organom. Člani in članice imajo v rokah zračne puške in replike kalašnikov, gredo se maškerado, kar razkriva svojevrstno patalogijo,” začne Gorazd Rečnik v svoji “centrifugi” z naslovom Maškarada v blatu, priložena je fotografija prašičev, obračun z vsemi drugačno mislečimi.

Rečnik se nadalje sprašuje, “kaj žene nekoga, da začuti poklicanost, da bi v prostem času lovil ljudi, ki v naših rekah in gozdovih med begom tudi umirajo? Da se ne vprašajo, kdo je odgovoren za to in kakšen bo njegov prispevek k tem smrtim, da se ne zavedajo, da njegovo početje ne pripomore k nič drugemu kot k širjenju kulture terorja?”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine