5.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Golobova vlada namenja 150 tisoč evrov za palestinske begunce – jih namerava naseliti v Sloveniji?

Piše: A. S.

Golobova vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela sklep, da bo Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem na Bližnjem vzhodu namenila letos  150.000 evrov davkoplačevalskega denarja za Palestince.

Obenem je obsodila napade teroristov iz Hamasa in izrazila solidarnost z Izraelom. Zavzemala naj bi se, tako kot druge države, za prekinitev nasilja in spoštovanje mednarodnega humanitarnega prava. V luči trenutnega dogajanja na Bližnjem vzhodu pa nas državljane lahko skrbi predvsem to, da ne bo vlada, ki že sedaj slabo obvladuje nezakonite množične migracije in se zavzema za reševanje tega problema tako, da jih preprosto v čim večji meri legalizira, začela k nam vabiti in sprejemati samih beguncev in Palestine.

Golobova vlada je izpostavila tudi, da se je odločila za humanitarno pomoč Palestincem, ker se zaradi  »intenzivnega bombardiranja« na območju Gaze življenjske razmere hitro slabšajo. Agencija Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem na Bližnjem vzhodu  naj bi v prihodnjih dneh sicer predstavila humanitarni poziv za naslovitev najnujnejših potreb za obdobje naslednjih 3 mesecev.

Tudi sicer naj bi po besedah trenutne vlade v Evropski uniji prevladovalo mnenje o potrebi po nadaljevanju humanitarne pomoči palestinskemu prebivalstvu v Gazi in na Zahodnem bregu, dokler bo to potrebno.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine