11.2 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Geostrateški analitiki: Pripravite se, obeta se popoln kaos! Prihaja migrantski val, ki bo mnogo večji kot leta 2015, in prav vse poti vodijo prek Slovenije!

»Glede na razmere v muslimanskih državah in rast islamizma je med muslimanskimi migranti vse manj tistih, ki se želijo integrirati v zahodne države, in vse več tistih, ki Zahod vidijo kot krivca za svoj položaj,« je za Globus dejal ugledni politični analitik Daniel Bučan.

Hrvaški Globus (TUKAJ) poroča, da je pred Evropo nov migrantski val, ki bo mnogo večji od tistega leta 2015. Sosedje se ga bojijo, saj vse poti vodijo prek Hrvaške, kar pomeni, da tudi prek Slovenije.

Največja nevarnost prihaja iz Turčije, od koder lahko nepredvidljivi Erdogan vsak hip spusti v Grčijo migrante, ki so obtičali v Turčiji. Razmere so težavne tudi v Bosni in Hercegovini, kjer več tisoč ljudi na vsak način hoče priti na Zahod.

Globus se sklicuje na sarajevsko novinarko Nidžaro Ahmetašević, ki je povedala, da tamkajšnji ilegalni migranti nimajo nikakršnega statusa, saj BiH že tri leta nikomur ni dodelila azila. To pomeni, da bošnjaške oblasti ilegalce zavestno silijo proti Hrvaški in naprej v Slovenijo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine