16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Fake levičar: Na račun davkoplačevalcev nakupil pregrešno draga električna prevozna sredstva, proti vladi pa protestira s starim ponijem!

“Predsednik združenja NOB Savsko naselje in prvič član Mestnega Sveta MOL Janez Stariha si kot samostojni svetnik za lastno uporabo v 2019 omisli električno kolo 2.099 €, v 2020 el. rolko za 410€. Naj vas poni s katerim kroži ob petkih po Ljubljani ne zavede. Na račun davkoplačevalcev,” razkriva mestni svetnik Uroš Minodraš.

Bizarnim posnetkom uniformiranih in oboroženih članov iz proračuna z milijoni financirane Zveze združenj borcev za vrednote NOB (ZZB NOB), ki strašijo po Dražgošah, se pridružujejo tudi ekscesni porabniki proračunskega denarja, ki protestno kolesarijo po Ljubljani.

Eden takih je Janez Stariha, sicer ljubljanski mestni svetnik, izvoljen leta 2018 na Listi kolesarjev in pešcev. Ko je kandidiral na lokalnih volitvah, smo lahko v seznamu kandidatov četrtne skupnosti ljubljanskega predela Bežigrad prebrali, da je rojen 2. septembra 1976. A je hkrati tudi ustanovitelj in predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Savsko naselje. V Wikipediji boste denimo o NOB prebrali, da gre za dogajanje, ki ga je bilo konec trideset let, preden se je Stariha sploh rodil: “Narodnoosvobodilni boj, tudi narodnoosvobodilna borba (kratica NOB) se imenuje odpor Jugoslovanov proti okupatorjem med drugo svetovno vojno (1941-1945). Vodila Komunistična partija Jugoslavije (KPJ) pod Josipom Brozom – Titom.”

A kot funkcionar ZZB NOB uporablja Stariha vzorce svoje organizacije tudi kot mestni svetnik Liste za kolesarje in pešce. To je na omrežju Twitter razkril Uroš Minodraš, ki je objavil dokumente, ki kažejo, da Stariha, ki ob petkih kolesari na rdeče poniju, tega uporabalja zgolj v marketinške prostestniške namene. Sicer pa uživa v elektiki na račun drugih. Iz proračuna smo mu kupili že električno kolo in desko za rolkanje, dokazujejo objavljeni dokumenti.

In ker so Starihi davkoplačevalci kupili tako električno kolo kot desko za rolkanje, se je (vsaj enega) lastnega kolesa odločil znebiti. Ni ga podaril komu, ki si ga zaradi šibkega gmotnega položaja ne more kupiti, ampak ga prodaja. Očitno meni, da, medtem ko on zapravlja proračunske evre za svoje udobje, brezdomci za boljše življenje potrebujejo plakete.

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine