8.7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Družina Janković v primežu dolgov: FURS od Jureta Jankovića terja skoraj 600 tisočakov! Nič zato, saj jih ne bodo plačali iz svojih žepov!

Zaradi dolgov Jureta Jankovića, mlajšega sina Zorana Jankovića, Finančna uprava Republike Slovenije od njega terja skoraj 600 tisoč evrov. Posledično je za september razpisana dražba za parcelo v naselju Vinterca na Rudniku. Pri vsem tem pa bo imel kot solastnik predkupno pravico nihče drug, kot sam ljubljanski župan. V dolgovih je tudi starejši sin Damijan Janković, v rdečih številkah je tudi podjetje žene Mije Janković.

Družina Zorana Jankovića, dosedanjega župana Ljubljane, je do grla zadolžena. Podjetje sinov Damijana in Jureta je v stečaju, Damijana so avstrijski upniki poslali v osebni stečaj, ki je razkril, da dolguje milijone davkoplačevalcem, v stečajni masi pa je tudi premoženje očeta Zorana Jankovića.

Družina ljubljanskega župana Zorana Jankovića se je znašla v primežu dolgov, toda teh ne bodo poplačali iz svojih žepov. Vse to predvsem po zaslugi dejstva, da je oče Zoran na pravi strani in ker je proti Janezu Janši, kot je sam to povedal v eni izmed hrvaških oddaj. Finančna uprava Republike Slovenije je namreč po poročanju Financ zaradi 594 tisoč evrov dolga sprožila izvršbo nad premoženjem Jureta Jankovića, mlajšega izmed Jankovićevih sinov.

Zoran Janković ima predkupno pravico
Za 5. september 2019 je razpisana dražba za 1422 kvadratnih metrov veliko parcelo v naselju Vinterca na Rudniku. Naprodaj je le polovica parcele, saj je drugi del v lasti župana Jankovića, ki bo imel kot solastnik predkupno pravico. Izklicna cena znaša 45 tisoč evrov. Le dan prej bo naprodaj tudi polovica sosednje parcele, ki je v lasti Damijana Jankovića. Ta se bo na dražbi prodajala za 99 tisoč evrov.

Rajko Golob/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine