7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Drugi Šarčev nastop: Naziv najslabšega predsednika vlade mu ne uide, sporočajo socialna omrežja

Predsednik vlade Marjan Šarec je nastopil v dveh intervjujih – v soboto na POP TV in v nedeljo na nacionalni RTV. Vprašanja o menjavi uprave Petrola, neskladjih v sodelovanju z Levico in politični aferi na Sovi je pojasnjeval neprepričljivo, s svojimi odgovori pa je razburil marsikaterega slovenskega državljana. “Mislim, da se vsi strinjamo, da lahko Marjan Šarec končno dobi naziv najslabšega predsednika vlade Republike Slovenije! Po leto dni mandata še vedno ‘šaljivo’ odgovarja na resna vprašanja in daje zelo norčave primerjave. Kaj nam to pove? – Šarec je klovn in ne sodi v politiko!!” je le eden izmed odzivov slovenskih državljanov na socialnem omrežju Twitter.

Tokrat so gledalci v dveh dnevih videli porazno vsebino Marjana Šarca – prvič v soboto na POP TV in drugič v nedeljo na nacionalni RTV. Pri tem je treba poudariti, da voditeljici nista bili ostri, kot bi lahko bili, saj bi ga lahko dober voditelj oddaje povsem “slekel”. A tokrat so presenetili že na največji komercialni televiziji, ko mu niso vnaprej pripravili vprašanj, zato se je Šarec moral znajti po svoje, pri čemer pa je izpadel tak, kot dejansko je: kot neizkušen politik, kot tretjerazredni politikant. Tudi na RTV ni uspel prepričati, ko je pojasnjeval nerazumne poteze v zvezi z menjavo vodstva Petrola ali poznanstvo z Natašo H. in njeno sporno zaposlitev na Sovi. Njegovo zaklinjanje na ugotovitve inšpektorata, ki preiskuje zaposlitev, je že tako očitno, da ni treba biti vedeževalec, da bi ugotovili, kakšna bo končna odločitev tega organa, ki sodi pod ministrstvo za javno upravo, torej pod vlado, pod samega Marjana Šarca.

“Mislim, da se vsi strinjamo, da lahko Marjan Šarec končno dobi naziv najslabšega predsednika vlade Republike Slovenije! Po leto dni mandata še vedno ‘šaljivo’ odgovarja na resna vprašanja in daje zelo norčave primerjave. Kaj nam to pove? – Šarec je klovn in ne sodi v politiko!!” je tvit, ki najbolje ponazarja izkušnje in domet slovenskega premierja.

Klovn v politiki
Marjan Šarec je verjetno prvi predsednik vlade v zgodovini Republike Slovenije, ki o največjem in najpomembnejšem podjetju v Sloveniji, Petrolu, ne ve popolnoma ničesar. “Ni vedel, zakaj so nadzorniki menjali uspešno upravo. Izgovori o tem, kako je njegova stranka majhna ter je popolnoma brez vpliva, so zelo smešni. Če premierja preseneti zamenjava uprave največjega slovenskega podjetja, ki ima dobrih 5 milijard prometa, je bodisi neveden ali pa nesposoben. Nič od tega ni dobro,” je komentirala ena izmed uporabnic Twitterja.

V zadnjem času Marjana Šarca tudi vse preseneča. Preseneča ga zaposlitev svoje bližnje prijateljice N. H. na Sovi, Kraljevo kadriranje Šoltesa na Uradnem listu ali obisk Zorana Jankovića na vladnem obisku v Moskvi. “Serpentinška je v zadnjem času presenetilo: zamenjava uprave Petrola, zaposlitev njegove ljubice na Sovi, poskus postavitve Kardelja Jr. za direktorja U. L., udeležba Zokija na vladnem obisku v Moskvi. Se vam ne zdi, da’našega Marjana’vedno vse preseneti?” 

Marjan Šarec pa je hitro spremenil svojo taktiko glede moralne sprejemljivosti svojih poslancev in poslank. Poslanec Darij Krajčič se je moral posloviti zaradi “družbenega eksperimenta” – kraje sendviča, ki ga je pozneje plačal. Na drugi strani pa lahko poslanka LMŠ Jerca Korče veselo laže. Ali pa najnovejše razkritje, da si je kmetijska ministrica Aleksandra Pivec izplačevala honorar v sumljivem projektu SRIPT kot državna sekretarka in tudi v vlogi ministrice. “A bo sedaj Šarec po politiki ‘odstop za vsak sendvič’ prešel na politiko ‘mi smo tolk brezmadežno čisti, da še na WC ne hodimo’? Iz ene v drugo skrajnost. Ker vse to je le predstava za javnost, da posli potekajo. Recimo na Petrolu,” se jezno odziva na Šarčevo nesposobnost Marko Pavlišič.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine