11.4 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Domačini so včeraj opazili okoli 40 migrantov, policija je prijela le štiri, zato je v Ambrusu potekala policijska racija s helikopterjem

Po spletu so zaokrožile informacije o včerajšnji policijski akciji v Ambrusu in Valični vasi, kjer naj bi kar osem policijskih patrulj krožilo in iskalo ilegalne migrante. Angažirale naj bi se vse bližnje policijske postaje, iskal jih je tudi helikopter. Migranti so imeli tam postavljene celo kampe, kar pravijo tudi domačini, včeraj dopoldne pa so opazili večje število ilegalcev, okoli 40, zato so poklicali policijo ta je ujela le štiri, državljane Alžirije in Maroka. Vlada si očitno zakriva oči in tudi režimski mediji, ki o tem ne poročajo, zato se večina Slovencev sploh ne zaveda razsežnosti trenutne alarmantne situacije. 

 

Domačini iz Ambrusa in Valične vasi tudi pravijo, da se tam takšne racije pogosto dogajajo in da so to že vsakdanje zadeve. “Policijske akcije so na območju Ambrusa in Valične vasi nekaj čisto normalnega,” pravijo. Mediji o tem ne poročajo, domačini pa so še vedno zaskrbljeni in se sprašujejo, kaj se je zgodilo s preostalimi 34 ilegalnimi migranti in kje se nahajajo.

O dogodku smo povprašali tudi policijo, ki je pa skopo odgovorila, da so bili o dogodku obveščeni, da gre verjetno za tujce in da so prijeli skupino štirih oseb. “Okoli 8.20  je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena, da so v okolici Ambrusa osebe, verjetno tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so v okviru nalog varovanja državne meje pri Ambrusu izsledili in prijeli skupino 4 oseb. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Alžirije in Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še niso zaključeni.”

Vsak dan se mnogim migrantom uspe “izmuzniti” čez slovensko mejo in se prosto sprehajajo po vaseh in mestih po Sloveniji. Domačini obrobnih mest pravijo, da se ne počutijo več varne v svojih lastnih domovih. Le spomnimo na nekaj zadnjih dogodkov, ko sta migranta z dvorišča ukradla avtomobil in z njim zletela s ceste, kako je skupina migrantov oskrunila križ v Logatcu, kako skupina migrantov, ki so na poti v Slovenijo, po ulici kriči Allahu Akbar. A mediji o tem molčijo.

Lana Božič

Zadnje novice

Sorodne vsebine