15 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Dokument o izključitvi Paškove kaže na totalitarno naravo Gibanja Svoboda

Piše: A. G. (Nova24tv.si)

Svet stranke Gibanje Svoboda je iz stranke izključil poslanko Mojco Šetinc Pašek. Iz dokumenta o njeni izključitvi je razvidno, kako totalitarno in shizofreno deluje Gibanje Svoboda. Razvidno je, kako premier Robert Golob obupno in na vsak način želi v javnosti prikazati, da so člani enotni, čeprav mu stranka pred očmi razpada. Če bi bila Svoboda demokratična stranka, poslanke ne bi izključili brez razprave in pravice do zagovora. Da je stanje v stranki porazno in nič kaj demokratično, je dejala tudi Paškova, ki pa je mnogokrat tudi sama sodelovala v totalitarni naravi stranke, sedaj pa jo je izkusila na lastni koži. Spomnimo, da je bila prva, ko je bilo potrebno nedemokratično preganjati opozicijske medije.

V dokumentu o izključitvi Mojce Šetinc Pašek je Robert Golob nanizal razloge za njeno izključitev. Zapisal je, da so razlogi v očitkih neenotnega delovanja, poskusa vnosa razdora v delovanje stranke, neupoštevanje usmeritev vodstva stranke in kolektivnih dogovorov, neusklajeno komuniciranje z mediji in javnostmi ter s tem povezan sum o nepooblaščenem posredovanju notranjih informacij zunanjim deležnikom. “Zaradi navedenih ravnanj članice se v odnosih med člani stranke ustvarja nezaupanje in nezadovoljstvo, ki predstavlja oviro za normalno delovanje stranke in Poslanske skupine Svoboda,” je zapisano v dokumentu.

Goloba je zmotilo to, da je Paškova javno podvomila v njegove odločitve in tako “lažno” predstavljala Svobodo kot neenotno. Da je neusklajeno komunicirala z mediji in javnostjo pri dogajanju v zvezi z nekdanjima ministricama Sanjo Ajanović Hovnik in Ireno Šinko ter ministrom za obrambo Marjanom Šarcem. Za ministrico Ajanovič Hovnik je sicer dejala, da so “očitki na račun ministrice za stranko boleči“, za Šarca pa je na družbenem omrežju izrazila pričakovanje, da bi morala tudi za druge člane vladne ekipe veljati enaka pravila politične odgovornosti (da bi moral Šarec odstopiti). Za Šinkovo je dejala, da jo razlogi za razrešitev niso prepričali (saj je morala oditi zaradi nutrijev).

Strankarske ljubezni RTV-jevke Mojce Pašek Šetinc in njenega bivšega strankarskega šefa Roberta Goloba je konec. (Foto: STA)

Svobode govora ni v Gibanju Svoboda
Tako je Šinkova odletela, ker je izrazila osebna stališča, Golob pa ji je dejal, da bi se morala zavedati in vzdržati neodgovornega javnega komentiranja aktualnega dogajanja in sporočanja stališč, ki niso bila predhodno usklajena na ravni stranke. Tako očitno sedaj Golob zahteva, da preden član Gibanja Svoboda zapiše kaj na družbenem omrežju, najprej zapis uskladi z njim. “Stranki je to (zapisi Paškove) povzročilo politično škodo, saj je neupravičeno odkazovalo na notranje razprtije in nesoglasja v ekipi Gibanje Svoboda,” je zapisal Golob in dodal, da je “javnost pustila v prepričanju, da se stranka Svoboda sooča s hudimi notranjimi nesoglasji”. A, kar je zapisal, se tudi sam zaveda, da je resnica. Svoboda se sooča s hudimi notranjimi nesoglasji in se ukvarja sama s seboj namesto z vsemi potrebnimi reformami, ki jih Slovenija potrebuje.

Paškova sodelovala v totalitarnosti stranke
Mojca Šetinc Pašek pa je vse prej kot žrtev, kot sedaj skuša prikazati. Ravno ona nič kaj demokratično preganja drugačno misleče medije, jih želi utišati in ukiniti, saj razkrivajo njihovo nesposobnost in njihove laži. Še ne dolgo nazaj je kot predsednica preiskovalne komisije državnega zbora, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, lagala in zlorabljala inštitut Preiskovalne komisije DZ. Še preden je stopila na žulj Golobu, je bila tako njegova desna roka v takšnih totalitarnih dejanjih, kot jih sedaj čuti na lastni koži.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine