0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Danski imam poziva k dokončni rešitvi: »Džihad zahteva muslimansko invazijo in osvojitev Evrope«

Imam Mundhir Abdallah iz mošeje Masjid Al-Faruq v Kopenhagnu je pozval k novi muslimanski osvojitvi »Al Andaluzije«, Balkana in Rima, s čimer naj bi se izpolnila obljuba muslimanskega preroka Mohameda.

»Džihad zahteva muslimansko invazijo in osvojitev Evrope,« je imam razglasil svojim sledilcem. »Dokončna rešitev za probleme na Bližnjem vzhodu – po ustanovitvi kalifata in eliminaciji judovske države – se bo uresničila z osvojitvijo Evrope.«

Video je imam posnel že lani, vendar je dosedaj krožil le med njegovimi sledilci, piše Voice of Europe. Pred dnevi pa je postal javen, kar sovpada z sodnim postopkom proti imamu, ki ga danske oblasti obtožujejo razpihovanja sovraštva do Judov. Abdullah, ki sicer živi v Libanonu, družino pa ima na Danskem, se brani, češ da je postopek zoper njega politično motivirana gonja. Trdi, da politiki in mediji na zahodu neprestano napadajo muslimane in Mohameda ter da so prave žrtve pravzaprav muslimani. »Naše ženske so napadane, naše mošeje požgane,« še trdi Abdullah.

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine