16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Danes sodišče z rekonstrukcijo preverja Novičev alibi

Okrožno sodišče v Ljubljani danes z rekonstrukcijo dogajanja preverja, ali je imel Milko Novič 16. decembra 2014, ko je bil v Ljubljani umorjen nekdanji direktor Kemijskega inštituta Janko Jamnik, dovolj časa, da je v okoli 12 minutah prišel od svoje hiše do kraja umora. Gre za preverjenje Novičevega alibija.

Jamnik je bil umorjen 16. decembra 2014 okoli 19.40 na parkirišču pred restavracijo Via Bona na Viču v Ljubljani. Novič ima alibi do 19.28, ko je njegova hčerka s prijateljico odšla od doma. Sodišče bo zato skušalo preveriti, ali je v 12 minutah, kolikor je razlike med obema dogodkoma, lahko prišel na kraj umora, bodisi z avtomobilom bodisi s kolesom.

Sodnik Zvjezdan Radonjić bo danes v spremstvu tožilke, Noviča in njegovega zagovornika preveril, koliko časa bi Novič potreboval z avtomobilom in kolesom od svoje hiše na Žaucerjevi ulici do restavracije Via Bona na Tbilisijski ulici ter obratno. Ogledali si bodo tudi Novičevo hišo.

Natančno preverjanje alibija v ponovnem sojenju je zahtevalo vrhovno sodišče, ko je razveljavilo prvotno obsodilno sodbo. V svoji odločitvi je med drugim zapisalo, da bo moralo v ponovljenem postopku sodišče z izvedbo predlaganih dokazov razčistiti predvsem s strani obrambe ponujeno možnost popolnega alibija oziroma ugotoviti, ali je sploh obstajala teoretična (fizična) možnost, da bi obsojenec prispel na kraj dejanja v času, ki mu je bil na voljo od odhoda hčere na fitnes.

Zadnje novice

Sorodne vsebine