18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Celjski protesti brez vsebine in z očitnim antijanšizmom

Včeraj je tudi bil dan za proteste na kolesih.  Po večjih mestih  po Sloveniji, tudi v Celju. V centru mesta, v peš coni. Tako kot je bilo zadnjič in predzadnjič. In še prej.  Napovedano je bilo,  da bo deževalo , da bi bila politost v ospredju. Se ni zgodilo ne eno ne drugo. Števila žal nisem mogel vizualizirati, očitno pa vsekakor manj kot zadnjih dveh petkih.

Po pripovedovanju nekaterih, ki so bili povsem blizu osrednjemu prostoru začetne točke za vožnjo po centru mesta, je bilo slišati, da se protesti nadaljujejo. Kolikor mi je uspelo zvedeti, da so v Ljubljani poleg dosedanjih gesel  in pozivov za odstop predsednika vlade Janeza Janše, vključili novo, »nevarno« orodje, ki sliši na ime KREDA. Kot temu pravijo bo prišla kreativnost protestov do izraza.

Ali to manjše število kolesarjev pomeni iztrošenost in brezidejnost protestnikov, to za enkrat ne vemo. Ker pravijo, da  bodo protestirali do odstopa Janeza Janše. Glede na to, da se to ni zgodilo, bomo priča nadaljevanju protestov tudi v Celju.  Bilo je sicer  nekaj  prisotnih, ki se niso strinjali s protestirajočimi, a so bi deležni  preglasovanja in tudi besed, ki presegajo spodoben način komunikacije.

V.K.T.

Zadnje novice

Sorodne vsebine