-2.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Bo tranzicijska levica v boj za predsednika poslala razvpitega odvetnika Petra Čeferina?

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Portal Požareport tokrat razkriva, koga v tišini pripravljajo za predsedniškega kandidata dobro leto dni pred volitvami. Kot navaja, naj bi bil to nihče drug kot odvetnik Peter Čeferin. Gre za odvetnika slovenske elite, ki je pred sodnimi mlini branil številne kriminalce in politike.

Novinar Bojan Požar v svojem tokratnem prispevku spominja na brutalen lanskoletni obračun predsednika UEFE Aleksandra Čeferina s predsednikom republike Borutom Pahorjem, in sicer v ultra levičarski Mladini, kar pa s premierjem Janezom Janšo nima ničesar skupnega. Resnica je v tem, da Pahor ni želel poklekniti pred Čeferini in njihovimi velikanskimi ambicijami. Nekaj mesecev pred napadom v skrajnem tedniku je namreč Pahor zavrnil podelitev najbolj prestižnega državnega priznanja Aleksandrovemu očetu Petru Čeferinu. Pritiski na Pahorja s strani Čeferinov pa naj bi bili siloviti in naj bi se vrstili z vseh strani.

Toda Pahor ni popustil pri svoji odločitvi, da Petra ne odlikuje, to pa pojasnil z dejstvom, da se državnih odlikovanj ne more podeliti tistim, ki so dejavni na področju pravosodja. Peter to namreč še vedno je. Podelitev državnega priznanja so si Čeferini kajpak zamislili kot začetno etapo Petrovega vzpona proti državnemu političnemu vrhu. Ob tem lahko mimogrede še navedemo, da imata Pahor in družina Čeferin bogato zgodovino sodelovanja na področju kadrovanja. Pahor je namreč ogromno prispeval k temu, da je Rok Čeferin postal ustavni sodnik.

Če priznanja ne dobi od Pahorja, ga pa od Jankovića
Poleg tega pa je bil odvetnik iz pisarne Čeferin po imenu Marko Bošnjak imenovan za sodnika evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu. Znano je tudi, da se je pri Čeferinih zaposlila bivša vodja Pahorjevega kabineta po imenu Simona Dimic. Zaradi Pahorjeve zavrnitve so se Čeferini morali potolažiti s precej manj vrednim javnim priznanjem, ki ga je Petru Čeferinu podelil ljubljanski “šerif” Zoran Janković, tisti, ki ga je Čeferin zastopal v številnih primerih. Skupaj s Spomenko Hribar sta namreč aprila letos postala častna občana prestolnice.

foto: STA

Peter Čeferin bi zlahka pomedel z umetno napihnjeno Ljudmilo Novak
83-letni Peter se sicer tudi fizično pripravlja za svoj politični podvig. Nekajkrat tedensko naj bi obiskoval fitnes klub za ohranjanje svoje kondicije. Obenem naj bi skrbel tudi za psihično pripravo na kampanjo, zlasti pa se v javnosti redno predstavlja kot odvetnik in pisatelj, odkrito izraža nasprotovanje premierju Janši, njegova odvetniška pisarna pa ponuja gratis pomoč nasprotnikom aktualne vlade. Poleg tega še prevzema nekatere javne funkcije, denimo članstvo v odboru Centra Ivana Galeta za zaščito žvižgačev. Deležen je tudi velikodušne medijske pozornosti v vseh osrednjih medijih.

Evroposlanki Ljudmila Novak in Tanja Fajon odkrito prijateljujeta. (foto: Facebook)

S slednjo ima pisarna Čeferin sklenjeno celo ekskluzivno poslovno pogodbo. Čeferini sicer slovijo po svojem slavohlepju, pohlepu in želji po moči, sebi pa menda pravijo kar “slovenski Kennedyjevi”. In če bo kandidatura tudi uresničena, bo Čeferin zlahka opravil z evroposlanko Ljudmilo Novak, sicer članico NSi, čeprav jo manipulativne javne ankete lažno prikazujejo kot nadvse popularno. V primeru Novakove gre kajpak zgolj za klavrno taktiko tranzicijskih medijev, ona pa svojim “dobrotnikom” odplačuje tako, da v evropskem parlamentu že dolgo časa uporablja besednjak vodje stranke SD Tanja Fajon, pa tudi glasuje tako kot ona.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine