19.3 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Bo Erjavčeva dolgoletna spremljevalka Vlasta Vivod zabila zadnji žebelj v njegovo politično krsto? So »Korlu« šteti dnevi?

Vlasta Vivod je dolgoletna Erjavčeva spremljevalka na različnih ministrskih mestih in naj bi prenašala informacije od agentke Simone Drenik k ministru Karlu Erjavcu. Zato bo zaslišana pred Toninovo komisijo Knovs, zaradi česar je Erjavec že ob omembi izgubil živce. 

V povezavi s prisluhi v arbitraži je komisija državnega zbora za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs) pod vodstvom Mateja Tonina v sredo zaslišala nekdanjo agentko v arbitražnem sporazumu Simono Drenik, ki je močno obremenila Vlasto Vivod, dolgoletno sopotnico Karla Erjavca. Omenjeno je Erjavca, za katerega se zdi, da je bolj kot ne le še politično truplo, tako ujezilo, da je Tonina ozmerjal z “notoričnim lažnivcem”. Posledično naj bi Tonin že zbiral gradivo za kazensko tožbo zoper Erjavca.

V povezavi s prisluhi, ki so strmoglavili arbitražni postopek med Slovenijo in Hrvaško, je komisija državnega zbora za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs) pod vodstvom Mateja Tonina v sredo med drugim zaslišala tudi nekdanjo agentko v arbitražnem sporazumu Simono Drenik. Ta je močno obremenila sedanjega slovenskega veleposlanika v Rimu oziroma Vatikanu in nekdanjega visokega uradnika ministrstva za zunanje zadeve Tomaža Kunstlja ter Vlasto Vivod, vodjo kabineta ministrstva za zunanje zadeve, ko je bil med izbruhom arbitražne afere tam minister Karel Erjavec.

Po zaslišanjih je predsednik Knovsa Matej Tonin napovedal podrobnejšo preiskavo in dodatna zaslišanja drugih vpletenih, med drugim tudi Vivodove. To je Erjavca tako ujezilo, da je Tonina neargumentirano označil za “notoričnega lažnivca”. Po poročanju spletnega portala Požareport Tonin zaradi omenjene razžalitve že zbira gradivo za kazensko tožbo zoper Erjavca.

Dolgoletno tesno prijateljevanje med Vivodovo in Erjavcem

Glede na to, da je Erjavec pravnik, zagotovo ve, da je vrednostna sodba “notorični lažnivec” kazniva. Ne glede na to pa njegov buren odziv ne preseneča, saj je Drenikova z razkritjem vloge Vivodove dregnila v osje gnezdo. Vivodova namreč po navedbah spletnega portala Požareport velja za dolgoletno sodelavko in zaupnico sedanjega obrambnega ministra, s katerim naj bi bila celo v intimnem razmerju. Vivodova je ob Erjavcu tudi karierno zelo hitro napredovala od navadne bibliotekarke na ministrstvu za obrambo do profesionalne diplomatke na ministrstvu za zunanje zadeve, in to brez predhodnih diplomatskih izkušenj.

Jasno je torej, da je Erjavec med arbitražnim postopkom najverjetneje ravno prek Vivodove sporno komuniciral z Drenikovo, ki se je kar po telefonu pogovarjala s slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem. Vse to pa je privedlo do izbruha afere, ki jo sedaj obravnava Knovs pod vodstvom Tonina.

Zadnje novice

Sorodne vsebine