16.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 23 maja, 2022

Bivši član SD povedal brezidejnemu Marjanu Šarcu, da z “antijanša” politiko ne bodo rešili ključnih strateških izzivov naše države

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Pravo vprašanje ni, kdo vlada ali pa kdo je resnični problem, ampak ‘Kaj je resnični problem?’,” je na pobudo Marjana Šarca odgovoril Borut Rojc, sicer nekdanji član SD, ter poudaril, da ima Slovenija številne nedokončane izzive, ki jih na levici niso reševali. Tam vidijo le Janeza Janšo, resnični problemi pa so se na račun tega “antijanša” boja nakopičili.

Še vedno odmeva pismo predsednika LMŠ Marjana Šarca, ki je predsednikom SD, SAB in Levice poslal pismo o povolilnemu dogovoru o bodoči koaliciji. Generalno gledano njegova pobuda ni bila nič drugega kot še en “antijanša” pamflet, kakršne gledamo že vse od 90. let prejšnjega stoletja, ko je Spomenka Hribar “ustavljala desnico”.

Šarčevo pismo ni naletelo niti na odobravanje tistih, ki jih je prijazno povabil v povolilno koalicijo, čeprav so volitve še daleč, stranka LMŠ pa na njih zagotovo ne bo zmagala, da bi lahko postavljala kakršnekoli pogoje za sestavljanje koalicije. Lahko bodo že veseli, če bodo znova stopili skozi vrata državnega zbora.

Kdo bo reševal resnične probleme naše države? 
Kako zgrešena je politika strank na levici, je opozoril tudi nekdanji član SD in občinski svetnik Ilirske Bistrice Borut Rojc. Namesto pragmatičnosti in reševanja ključnih izzivov države se ta še vedno ukvarja z namišljenimi problemi, kar se vidi tudi na rezultatih levih vlad, ki so ena sama mizerija. Rojc je pravilno izpostavil, da pravo politično vprašanje ni, kdo vlada in kdo je resnični problem, temveč kaj je resnični problem. Na primeru Ilirske Bistrice je prikazal, da je to nova kanalizacija, za katero potrebujejo 24 milijonov evrov. “Želim si, da prihodnjo vlado vodi tisti, ki bo to razumel,” je dodal.

 

 

Sorodne vsebine