11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Policija potrdila posilstvo ženske na območju Bežigrada; krivec naj bi bil migrant

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis) 

“Potrdimo lahko, da smo bili v noči iz sobote na nedeljo obveščeni o kaznivem dejanju zoper spolno nedotakljivost na območju Bežigrada. V dogodku je bila ena oseba lažje poškodovana, policisti pa vse okoliščine dogodka še preverjajo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Več podatkov vam zaradi sekundarne viktimizacije žrtve, ter interesa preiskave ne moremo posredovati.” Tako so iz policije odgovorili na vprašanje, ali je točno poročanje Nove24TV o pretepenem moškem in posilstvu ženske  v podhodu na Vilharjevi cesti v bližini železniške postaje v Ljubljani, ki bi ga naj zagrešili migranti. O takšnih dogodkih, če gre za migrante, še posebej pa, če gre za posilstva, policija ne sme obveščati javnosti. Zanje izvemo le, če jih posebej vprašamo. Zaradi tega sem jim poslal vprašanje.

Iz policije sicer zatrjujejo, da nanje nihče ne pritiska in da javnosti ne obveščajo, da ne bi dodatno trpele žrtve, a to je izgovor, saj v nobenem primeru ne obveščajo z imeni in priimki, pri posiljenih pa bi bilo to tudi razumljivo. Za zaščito prizadetih ni potrebno prikrivati vsega dogajanja.

Na Novi24TV so o tem poročali tako: “V začetku tedna nam je naš vir sporočil, da so v noči s sobote na nedeljo v podhodu, ki povezuje železniško postajo in Zeleno jamo štirje tujci napadli par. Moškega so brutalno pretepli, žensko naj bi spolno zlorabili. Že v začetku tedna smo vprašanje v zvezi s to neuradno informacijo poslali na PU Ljubljana, vendar do tega trenutka nismo dobili potrditev ali zanikanje informacije.”

Iz policije so mi na vprašanje, ali se je to res zgodilo, odgovorili tako:

O posilstvih sem poročal na podoben način že junija, ko so Slovenske novice poročale, da je nekaj tednov prej sedemnajst letni migrant ob izhodu iz azilnega doma v Logatcu na območju Cerknice posili oseminsedemdeset letno žensko, ki jo je poskušal tudi oropati. Ženski je, ko je odšel, uspelo poklicati pomoč. Fant pa se je poskušal skriti v drugi hiši, a ga je od tam pregnalo kričanje lastnice. O dogodku policija tudi ni obvestila javnosti. Policija posilstva in nasilne dogodke povezane z migranti zaradi ostrega pritiska politike, nevladnih organizacij in informacijske pooblaščenke mora prikrivati javnosti.

Nadaljevanje preberite TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine