10.8 C
Ljubljana
nedelja, 29 septembra, 2024

Gotovina pomeni gotovost in varnost, zato mora biti v ustavi!

Piše: Frančiška Buttolo

Beremo in poslušamo, da bomo lahko plačevali samo še z gotovino. Nad tem se nekateri navdušujejo, drugi pa to vsiljeno domnevno poštenost zavračajo.

Sama lahko mirno rečem, da gre – tako ali drugače – z demokracijo strmo navzdol v tej naši digitalni eri. O njej je mogoče reči, da je po nedemokratičnosti v marsičem bizu srednjemu veku – če ne kar suženjstvu. Čeprav so v strukturi globalistične politične digitalne ere tudi močne prvine marksističnega razrednega boja, nazadnje predvsem v obliki antinacionalizma oziroma multikulturnosti in multikulturalizma. Ampak, če resno jemljemo smrtno resne zahteve podnebnih aktivistov, je njihov glavni politični cilj skrajno razredčenje človeštva in njegova vrnitev v jame. Do uresničitev takšne politike pa vodi samo ena pot, politični digitalni totalitatizem – zagotovljeno brez kakršnekoli možnosti enega samega pobega.

Zato je že vsakomur jasno, da nas svetovna digitalna politika vse bolj prepušča lakoti in bedi, praktično izumrtju. Nič več ne bo narodov, nič več držav. Njihovo vlogo prevzemajo kontinenti, kakor je pred kakima dvema letoma nakazal kanadski premier, ko je omenil, da bosta v prihodnosti Severna in Južna Amerika združeni v eno samo državo. Če je res tako, zdaj ni jasno – ali EU brani državo Ukrajino, ali pa – nasprotno – Rusija brani prodor EU na Vzhod, da bo Evropa, tudi s poraženo Rusijo, ena sama država.

In v tej luči je potrebno povsem drugače razumeti Zahod in zahodno politiko. Komunistični totalitarizem je zdaj bolj njegova “vrlina”. O demokraciji ni več niti duha niti sluha. Celo gotovino nam bodo vzeli.

Pa naj navedem en sam – zelo vsakdanji – primer plačevanja z bančno kartico. Kadar kupite v lekarni kamilice s kartico, boste že uro ali dve po nakupu prejeli na svoj pametni telefon vse polno reklam za pomirjujoče zdravilne čaje. Kadar pa svoj priljubljeni večerni čajček plačate z gotovino, boste imeli mir pred celo vojsko vsiljivih reklam z zdravilnimi zelišči. Res, da napade z reklamami, če znate, lahko preprečite, ampak podatek o vaši večerni “zasvojenosti’ s kamilicami bo – vsaj policiji – poslej za vedno dostopen.

Če to ni podobno suženjstvu?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine