11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

V Trstu sodnik odredil pripor 13 osebam, osumljenih spodbujanja nezakonitih migracij

 

Piše: C. R.

 

Kakor danes poroča Primorski dnevnik, je sodnik za predhodne preiskave na tržaškem sodišču odredil pripor za 13 oseb, osumljenih združevanja v mednarodno zločinsko združbo z namenom spodbujanja nezakonitih migracij na t.i. balkanski poti.

Policisti iz več italijanskih mest in evropskih držav, med drugim iz Slovenije, od zgodnjih jutranjih ur izvajajo obsežno akcijo na podlagi odredbe sodnika za prehodne preiskave na tržaškem sodišču o priporu 13 oseb, ki so osumljene združevanja v mednarodno zločinsko združbo z namenom spodbujanja nezakonitih migracij na t.i. balkanski poti.

Preiskavo je vodilo okrožno protimafijsko tožilstvo, izvajala pa jo je tržaška policija, vključno s posebno enoto S.I.S.C.O., ob koordinaciji vsedržavnega poveljstva kriminalistične policije. Sodelovali so policisti iz Bologne, Riminija, občine Pesaro-Urbino in Trevisa ter oddelki za preprečevanje kriminala iz Padove, Bologne in Reggio Emilie. Na mednarodni ravni so bili v akciji udeleženi policisti iz Francije, Slovenije, Kosova in Albanije, med drugim iz Pariza, Ljubljane, Prištine in Tirane. Podrobnosti o akciji, ki so jo imenovali »The End«, bodo razkrili v sredo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine