11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Razkol v gibanju Črna življenja štejejo: Eden izmed vodij obtožen, da si je prisvojil več milijonov dolarjev donacij  

 

Piše: A. S.

Vodjo globalne fundacije Črna življenja štejejo (Black Lives Matter Global Network Foundation) Shalomyaha Bowersa obtožujejo, da je kar deset milijonov ameriških dolarjev iz donacij za BLM gibanje preusmeril v svoje podjetje za svetovanje.   

Obtožbe so prišle na dan potem, ko je proti njemu vložila tožbo »grassroot« organizacija Black Lives Matter Grassroots (grassroots označuje spontana in decentralizirana gibanja), da naj bi preusmeril omenjeni znesek. Tako en del BLM gibanja sedaj toži drugi del gibanja, oziroma omenjeno fundacijo. Obenem »neprofitna« grassroots organizacija toži tudi Bowersa osebno za neprimerno poslovanje, namerno zavajanje, prevaro in neupravičeno obogatitev.

BLM Grassroots organizacija je vložila tožbo proti Bowersu na višjem okrožnem sodišču v Los Angelesu, v njej pa Bowersa označujejo za prisvajalca, ki naj bi izdal »javno zaupanje« in si prilaščal donacije. Bowers naj bi le te preusmerjal »v svoje kovčke« in zatem, ko so se drugi glede tega z njim soočili, zamenjal gesla skupnih računov na družbenih omrežjih, emailih, spletnih portalih in drugih orodjih za organizacijo, ki jih je BLM gibanje uporabljalo deset let.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine