16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Na Bovškem se je huje telesno poškodoval švicarski motorist

 

C .R.

Včeraj popoldne so policiste obvestili o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na območju naselja Žaga (Občina Bovec), kjer se je poškodoval voznik motornega kolesa.

Ugotovljeno je bilo, da je 63-letni voznik motornega kolesa, državljan Švice, ob 15.55 vozil na regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu in na območju omenjenega naselja zaradiprekratke varnostne razdalje pričel zavirati in najprej trčil v motorno kolo tujih (švicarskih) registrskih številk, nato pa trčil v osebno vozilo čeških registrskih številk, ki je v tistem trenutku parkiralo ob vozišču.

Zatem je švicarski motorist z motornim kolesom po drsenju po zidu ob cesti trčil še v parkirano osebno vozilo ob stanovanjski hiši, kjer je padel in telesno poškodovan obležal. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, švicarskega motorista pa so zaradi predvidoma hudih telesnih poškodb najprej oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, kasneje pa so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe HNMP z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Bovški policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva prometne nezgode podali ustrezen ukrep.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine