17.5 C
Ljubljana
sreda, 23 oktobra, 2024

Policija zasegla veliko število vozil

Piše: C. R.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo minuli vikend zaseženih devet vozil. Zaradi prekrška je bil v enem primeru obravnavan voznik, ki je bil v času prepovedi vožnje na avtocesti dobljen pri vožnji s hitrostjo 210 km/h in pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). V drugem primeru je bil obravnavan tujec s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Policisti bodo zanj podali tudi pobudo za razveljavitev dovoljenja za prebivanje v Sloveniji. Še dva voznika pa ob vožnji brez veljavnih vozniških dovoljenj nista imela drugih spremljajočih kršitev prometnih pravil.

Ob 11.44 so policisti na izvozu iz avtoceste Razdrto ustavili 22-letnega voznika, ki nima vozniškega dovoljenja. Z voznikom je bil opravljen tudi hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Osebni avtomobil je bil vozniku zasežen, sledi mu tudi obdolžilni predlog. Poleg tega so policisti v postopku tako 22-letnemu vozniku, kot tudi 28-letnemu sopotniku, zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. V tej zvezi bo zoper oba uveden hitri postopek z odločbo.

Ilirskobistriški policisti so ob 14.45 v Ilirski Bistrici ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski prometni policisti so ob 19.45 ustavili 20-letnega voznika mopeda, ki mu je hitri test pokazal vožnjo pod vplivom mamil. Strokovni pregled je moški odklonil zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi suma, da je moped predelan je bil le-ta zasežen in odrejen izredni tehnični pregled, ki bo opravljen danes. Po ugotovitvah iz tehničnega pregleda bodo policisti za vse kršitve cestno-prometnih predpisov, zoper moškega napisali enoten obdolžilni predlog.Ob 22.56 je bil v Hraščah ustavljen 57-letni voznik, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,65 mg/l. Moškemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 4.25 so piranski policisti v Luciji ustavili 33-letnega voznika kombija, ki je kazal očitne znake vinjenosti. Rezultat alkotesta mu je v nadaljevanju pokazal 0,85 mg/l. Moškemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.V Kosezah pri Ilirski Bistrici je bil ob 8.39 ustavljen 75-letni voznik, ki je osebni avtomobil vozil brez vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu policisti zasegli, zoper njega pa podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.Ob 9.40 je 45-letni voznik, zaradi neprevidnosti pri vzvratni vožnji in nepravilnega premika z osebnim avtomobilom na prehodu za pešce v Ilirski Bistrici zbil 78-letno peško. Ženska se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Vozniku, državljanu Srbije so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

Ob 8.44 se je v Stepanih, zaradi vožnje preblizu roba cestišča na levi bok prevrnil 41-letni voznik tovornega vozila za prevoz betona (hruška). Voznik se pri nesreči ni telesno poškodoval. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.45 je v Dolnjem Zemonu prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo. Policisti so ugotovili, da je 60-letni voznik zapeljal preblizu desnega roba cestišča. Vozilo je nato zaneslo na odbojno ograjo in se prevrnilo na levi bok, kjer je obstalo. Vozniku, ki se v nesreči ni poškodoval je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,67 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.V Šembijah so policisti ob 16. uri ustavili 42-letnega voznika, ki nima vozniškega dovoljenja na vozilu pa je imel nameščeni ne pripadajoči registrski tablici. Poleg tega je vozniku alkotest pokazal rezultat 0,72 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, avtomobil pa zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasežen. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog.Ob 19.51 je bil v Kopru ustavljen 39-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnosti ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Poleg tega mu je alkotest pokazal rezultat 0,97 mg/l. Moškemu je bilo vozilo zaseženo, tudi zanj pa bo podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške.Na Ukmarjevem trgu v Kopru pa so policisti ob 21.47 ustavili 37-letnega moškega. Pri preverjanju so ugotovili da mu je že lani potekla veljavnost vozniškega dovoljenja zato so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine