22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Predavanje o Božični pesmi “Sveta noč, blažena noč” v Stični

Piše: Jože Jan

V sredo, 8. Decembra bo ob 10:00 v Muzeju krščanstva na Slovenskem v Stični predavanje o božični pesmi “Sveta noč, blažena noč”. Predavala bo Direktorica muzeja mag. Nataša Polajnar Frelih.

Ste se kdaj vprašali kako je nastala ena najlepših božičnih pesmi? Kaj so imele miške pri tem? Kdo je božično pesem prinesel v Slovenijo?

Direktorica Muzeja krščanstva na Slovenskem, mag. Nataša Polajnar Frelih bo v svojem predavanju osvetila nastanek in zgodovinsko ozadje ene najlepših in najbolj znanih božičnih pesmi: Sveta noč, blažena noč.

Muzej krščanstva na Slovenskem je nastal leta 1983, ko je pod vodstvom opata Antona Nadraha nastala prva muzejska razstava, ki je bila na ogled v dveh prostorih Stare prelature. Leta 2006 je Muzej krščanstva na Slovenskem dobil status državnega muzeja in sedanje ime. Od takrat je muzej v Stični močno obogatil slovensko muzejsko ponudbo in ima velik pomen za slovenski in evropski kulturni prostor.

Od leta 2002 je v drugem nadstropju muzeja na ogled obsežna razstava “Zgodovina krščanstva na Slovenskem”. Leta 2006 je bila postavljena v prvem nadstropju stalna razstava “Življenje za samostanskimi zidovi”. Najnovejša stalna razstava “Skrivnostni svet srednjeveških pisarjev” je na ogled od leta 2020.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine