14.9 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Na Hrvaškem se turisti obnašajo, kot da virus sploh ne obstaja

Po začetni zadržanosti zaradi koronavirusa, konec junija smo poročali o precej praznih hrvaških plažah, so se obiskovalci obale naše južne sosede sprostili.

 

A kaj pomeni ta sproščenost za Slovence. Iz Hrvaške prihaja tudi v Slovenijo vse več okuženih ljudi. V Crikvenici na primer, se obnašajo, kot, da virusa sploh ni. “Noro je, kako hitro so ljudje pozabili, da je bilo javno življenje še pred nekaj meseci povsem ustavljeno in to iz dobrega razloga. Ne vem, ali zdaj kompenzirajo za nazaj, ampak samo pojdite zvečer na glavni trg in poglejte lokale. To je katastrofa. Sto ljudi sedi na petdeset kvadratnih metrih. Popolni tujci sedijo pol metra narazen. Mask v tisti gneči ne nosi nihče, saj jim jih, ko enkrat sedejo za mizo, ni več treba,” je večerni vrvež v Crikvenici ostro, a povsem točno povzel nemški turist.

Trenutne aktivne okužbe na Hrvaškem

“Ne vem, kaj bo čez nekaj tednov. Ali pa kaj bo jeseni, ko bo konec dopustov in se bodo vsi tisti, ki se bodo še zadnji teden v avgustu drenjali v takšnih potencialnih bazenih okužb, v svojih državah začeli množično vračati na delovna mesta,” pravi nemški turist.

Vsi, tudi Slovenci, s strahom pričakujejo jesen. Ko se bodo vse te okužbe s hrvaške prenesle tudi v Slovenijo, utegne nastati katastrofa. A le sami to lahko preprečimo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine