30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Odziv Levice na migrantsko nasilje v Franciji: »Od Francije bi se lahko naučili, kako ravnati z bogatimi«

Piše: J. B. 

Radikalni podmladek Levice (Die Linke) v Chemnitzu v Nemčiji je ob srhljivem nasilju v Franciji na družbenem omrežju Twitterju zapisal, da bi se »od Francije lahko naučili, kako ravnati z bogatimi« in »kako izgleda pravi protest«. Tudi nemški Zeleni pravijo, da se je treba dobro pripraviti na francoski model.

Levica in Zeleni so v Nemčiji omedlevali od navdušenja nad uspehom nasilnih migrantskih protestnikov. Menijo, da je potrebno pri nasilni dekonstrukciji buržoaznega kapitalizma posnemati metode drhali, ki pustoši po Franciji. Očitno je, da jim je model požiganja, ropanja in terorističnih napadov zelo blizu. Upajo, da bo tudi Nemčija kmalu zagorela.

Predsednik podmladka Zelenih v Severnem Porenju-Vestfaliji Renas Sahin očita svoji stranki, da je skoraj nevidna na temo notranje varnosti, odkar je prevzela oblast pred letom dni. »Potrebno je več zelenih posegov,« je dejal Sahin v Westdeutsche Allgemeine Zeitung, poroča Journalisten Watch. Po njegovo bi morali Zeleni več govoriti o smrtonosnih strelih na 16-letnika s strani policije v Dortmundu in o primeru odpuščenega univerzitetnega predavatelja policije. Taki napadi na policijo dokazujejo, da bi bila Nemčija nemočna ob migrantskih uporih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine