-4.4 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

(FOTO) Blejsko jezero: pred gotovo smrtjo rešila raco, ki je v kljunu imela zataknjen ribiški trnek!

Piše: Janja Strah 

V uredništvo smo dobili informacijo bralca, da je skupaj s prijateljem rešil raco mlakarico, ki je v Blejskem jezeru staknila trnek.

Zgodilo se je to soboto, ko sta opazila raco mlakarico, ki se ji je zaradi malomarnosti blejskih ribičev v kljun zataknila ribiška vaba s trojčkom trnkov. Trnek je raci prebodel kožo na spodnji čeljusti.

“Odstranitev je bila izjemno zahtevna, saj je bilo najprej potrebno odstraniti zalustnik, ki onemogoča izvlek trneka. Po uspešno odstranjenem trnku sva raco vrnila nazaj v jezero,” je sporočil bralec, ki je rešil raco pred počasno in kruto smrtjo.

A na žalost se zadeva ni zgodila prvič, saj velikokrat opazi  race in labode, ki imajo v telesa zapičen trnek ali ima okoli nog in peruti zavozlan ribiški laks. “Žalostno pri tem je, da je vodja blejskih ribičev ravno »veliki naravovarstvenik« Gorazd Pretnar. Takšna ribiška problematika se na Bledu vleče že kar nekaj let. A žal ne so za nepotrebno trpljenje živali preprosto gluhi. Ta primer je samo eden v vrsti dokazov, da zadeva ne sodi v blejsko »podobo raja«, ki jo tako radi oglašujejo,” še sporoča bralec.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine