10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Znani italijanski intelektualec obtožil papeža, da sovraži Zahod in ga skuša uničiti, skupaj z njim pa skuša tudi krščansko izročilo

Znano je, da si papež Frančišek prizadeva za zavezo z islamskimi voditelji, ob tem pa si prizadeva za prihod čim večjega števila muslimanskih migrantov na Zahod. Vendar v Cerkvi niso vsi enakega mnenja kot on.

 

Kot poroča spletna stran Jihad Watch, je kardinal Robert Sarah, sicer prefekt kongregacije za bogoslužje, primerjal sodobni priliv muslimanskih migrantov z vdiranjem barbarskih plemen, kar je pripomoglo h koncu rimskega cesarstva v petem stoletju. Kardinal Sarah je opozoril tudi na lažno eksegezo oziroma razlago Svetega pisma, ki biblične stavke uporablja za opravičevanje migracij in podporo le-teh. Bog tega ne želi, opozarja kardinal in ob tem dodaja, da prav to počne sedanji papež Frančišek, češ da je nekrščansko nasprotovati množičnim migracijam muslimanov v Evropo, a Vatikan je tako ali tako obzidan, papež pa na varnem.

Do papeža je zelo kritičen tudi ugledni italijanski intelektualec in nekdanji predsednik senata Marcello Pera, ki se sicer ne smatra za katoličana, je pa kritičen do migracij, prav tako je tudi prijatelj papeža Benedikta XVI. Kot pravi, papež sovraži Zahod in si ga prizadeva uničiti, ker si želi uničiti tudi krščansko izročilo. Že pred letom dni je bil Pera kritičen do papeža, ker da odkrito nasprotuje tradiciji in uvaja nenavadne inovacije. Leta 2017 pa je Pera v enem od intervjujev dejal, da je podpiranje migracij povsem neracionalno početje. »Očitno je, da nesorazmerna dobrodošlica ni mogoča: obstaja kritična točka, ki je ni mogoče doseči,« je dejal.

A če se je pred dvema letoma trditev, da papež sovraži Zahod in krščansko izročilo, zdela skoraj neverjetna, je zdaj povsem razumljiva, saj to potrjujejo številna dejanja: podpora migracijam, kritika kapitalizma, amazonska sinoda. Prav tako vnaša v življenje cerkve povsem netradicionalne in eksotične prakse.

Kot opozarja Pera, je ključna beseda predvsem »težnja«. Sprašuje se, ali papež Frančišek vse to dela namerno ali pa je preprosto le dober igralec, ki ne razume posledic svojih poskusov. Mnogi zgodovinarji na to dobo že gledajo kot na dobo neresnic, mnogi v Cerkvi pa so to strukturo laži sprejeli, kot da bi bil to na novo razkrit evangelij. Nič čudnega, da se nekateri cerkveni voditelji že odkrito spogledujejo z idejo o legalizaciji istospolnih porok, spremembe spola, pa tudi da lahko odpravijo fosilna goriva – tudi to je razlog, da so oživili starodavne poganske prakse. Če se bo namreč zmanjšala poraba električne energije, bo velik del sveta lahko padel na primitivno raven in bo lahko za dobro letino molil k Pachamami in bogovom dežja.

Prav cerkveni voditelji so tudi ustvarili najbolj nevarno iluzijo o islamu, češ gre za religijo miru, ki ima veliko skupnega s krščanstvom, da tudi muslimani častijo Jezusa, da terorizem nima nobene zveze z islamom, klanje kristjanov pa je zgolj stvar manjšine, ki napačno razume svojo vero. Hkrati pa nas poučujejo, da je strah pred islamom iracionalen in veliko bolj nevaren od muslimanske agresije.

Vendar pa se je pokazalo, da ima ta strah še kako racionalne temelje – Evropa absorbira na milijone muslimanskih migrantov, večina le-teh pa se noče integrirati…

Zadnje novice

Sorodne vsebine