18.5 C
Ljubljana
petek, 24 marca, 2023

Znani indijski duhovnik, karizmatik in potujoči misijonar James Manjackal ponavlja opozorilo Evropi: »Prihaja Božja kazen, kdor bo storil to, bo rešen!« Nas bodo napadli islamisti?

Pater James Manjackal, indijski duhovnik, redovnik, karizmatik in potujoči misijonar, ki je sedaj na invalidskem vozičku, je v času svojega delovanja večkrat obiskal tudi Slovenijo, svoje seminarje pa je imel tudi na Kureščku. V zadnjih dveh letih pa je večkrat opozoril, da je Evropa na prelomnici, saj je zaradi velikega odpada od Boga v hudi nevarnosti.

 

Že lani so hrvaški mediji poročali, da je na enem od seminarjev na Poljskem pater Manjackal imel vizijo o prihodnosti Evrope. Tudi tokrat naj bi imel videnje, da se bo dogajalo pobijanje otrok in razna mučenja. O tem, ali gre za napad islamistov na Evropo, ni govoril, nekateri menijo, da se največja past skriva prav v tem, da je v Evropi vse več džihadistov, preko migracij pa prihajajo novi. Je pa Manjackal prosil vse evropske narode, naj se vrnejo k molitvi, naj ustanavljajo molitvene skupine in skupnosti. Vse kristjane je pozval, naj začnejo evangelizirati in razglašati Kristusa na vsakem kraju. Njegova naloga pa je, da obišče evropske države in pripravi Evropo na velik pregon, ki se obeta.

»Evropa, prebudi se, sicer bomo vsi propadli,« je dejal oče James, ki opozarja na znamenje časov. »Čas je, da se Evropa prebudi in se vrne k Gospodu Jezusu, ki je edino zatočišče in pomoč. Morate vedeti, da so bile evropske države še do nedavnega krščanske,« je po poročanju hrvaškega portala dnevno.hr opozoril indijski duhovnik, ki je tudi spomnil, da na zahodu Evrope k nedeljski maši prihaja manj kot štirje odstotki prebivalstva. Vse več je nekrščenih otrok, izvenzakonskih parov, ljudje nočejo k spovedi in prejemati zakramentov, družinske molitve skoraj ni več. »Resnica je, kar je rekel prerok Jeremija: zapustili so Boga, izvor življenja. Ločitve, istospolne poroke, splavi, evtanazija in vsaka druga oblike nemorale, vse to je v teh državah legalizirano. S tem sledijo Sodomi in Gomori! Med njihovimi prebivalci ni več spoštovanja do Boga, niti do človeka. Gospod zagotovo ni zadovoljen niti s tem niti z ostalimi podobnimi državami. Mislim, da prihaja Božja kazen in povračilo.«

Kot pravi Manjackal, je sedaj čas, da ljudje na oblasti in vso prebivalstvo upre oči v Gospoda in začne klicati njegovo ime, kajti vsak, ki bo klical Božje ime, bo rešen. »Čas je za kesanje in spremembo mišljenja ter odločitev za življenje v skladu z Božjo voljo. Gospod govori: vrnite se k meni in jaz se bom vrnil k vam. Naš Bog Jezus je usmiljen in blag. Ko so se po Jonovem pozivu Ninivljani pokesali, je Bog spremenil svoj načrt in mesta ni uničil. Čas je, da se Evropa prebudi in vrne h koreninam svojega življenja in kulture, to pa je Kristus in krščanstvo. Potrebno se je odreči hladnosti in ravnodušnosti do Kristusa in Cerkve, ki imajo edini odgovore in rešitve za težave sedanjosti. Če bo Evropa izpovedala svojo vero v Kristusa zmagovalca, bo on ščitil Evropejce in pokončal njihove sovražnike.«

Manjackal je še spomnil, da je čas, da se tudi politično vodstvo Evrope zedini v Kristusu v borbi proti tistim, ki Evropo ogrožajo. Žalostno pa je, ker je Evropa v sebi razdeljena, saj sovražnik to izkorišča. »Molim, da se Evropa zedini v veri v Kristusa in Cerkev ter raste v miru in blagostanju. In da vsi evropski kristjani spoznajo moč Kristusa, njihovega Odrešenika in Gospoda. Naj Marija, Kristusova Mati in kraljica Evrope, prosi za rešitev Evrope,«, je še dejal pater Manjackal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine