2.5 C
Ljubljana
nedelja, 28 novembra, 2021

Živeti komunistični sen: Castrov vnuk uživa v razkošnem življenju, medtem ko Kubanci trpijo v revščini

Luksuzna potovanja po svetu, počitnikovanja na najelitnejših lokacijah in predajanje užitkom življenja. Stvari, ki so za Kubance, ki jih tlači komunistična diktatura, lahko zgolj sanje, so za vnuka pokojnega kubanskega komunističnega diktatorja Fidela Castra vsakdan.

Če je veljalo, da se o Castrovi družini ve bolj malo, saj živijo v tajnosti, pa to ne drži za Tonyja Castra, vnuka kubanskega revolucionarja Fidela Castra. Namreč, pred 60. obletnico kubanske revolucije, ki jo je vodil pokojni komunistični diktator, so pri Miami Heraldu po poročanju Daily Maila objavili fotografije razkošnega življenja mladega Castra.

Ta na polno uživa življenje in se sploh ne ozira na težke razmere, v katerih živijo njegovi sonarodnjaki zaradi komunističnega režima.

Luksuzni avtomobili, potovanja, sončenje na jahti, poziranje za fotoaparate so del njegovega vsakdanjika. Fotografije 20-letnega Castra služijo kot najboljši kontrast, kako v socializmu živi izbrana partijska elita in kako životarijo preostali.

Čeprav je v zadnjem času v središču pozornosti Venezuela, stanje na Kubi ni niti blizu rožnatega. Na otoku namreč primanjkuje celo kruha, jajc in drugih osnovnih dobrin.

Medtem pa mladi Castro uživa v izbranih jedeh in pijačah, ki so jih stregli tudi na stričevem rojstnem dnevu. Ravno tako je njegov Instagram profil, ki je bil do nedavnega še javno dostopen, poln fotografij, na katerih pozira na razkošnih potovanjih v tujini.

Tako lahko vidimo, da je v zadnjem letu večkrat obiskal Španijo, Mehiko in Panamo. Ko so fotografije objavili ameriški mediji, je mladenič zaklenil svoj Instagram profil, tako da lahko zdaj njegove objave vidi le nekaj čez 1.000 sledilcev.

Ob njegovo razsipnost so se obregnili tudi uporabniki Twitterja. Juan Gallardo je zapisal, da trenutni predsednik Miguel Diaz-Canel stoji kot lutka, medtem ko ljudje “trpijo zaradi represije, lakote, laži, poniževanj in nesreč. Kdo plačuje za vse razkošje, bogastvo in udobje Tonyja Castra?”

Pedro Perez je po drugi strani na Facebooku uporabil citat iz Živalske farme Georga Orwella: “Vse živali so enake, a nekatere so bolj enake od drugih.” Živalska farma, ki je bila napisana kot satira na stalinizem, je v Kubi prepovedana. Le zakaj?

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine