10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Zaradi kršitve ukrepov je prejel kazen, maščeval se je tako, da je v policijsko postajo metal molotovke

Po poročanju italijanskega časnika Il Giornale je moški, po tem, ko je prejel kazen v višini 400 evrov, zaradi kršenja protikoronskega ukrepa, odšel na bencinsko črpalko in z bencinom napolnil tri steklenice. Z molotovkami je potem obmetal policijsko postajo in izginil. Čez nekaj ur so jeznega kršitelja izsledili in aretirali.

V Palermu je enaindvajsetletnika kazen, ki si si jo je prislužil s kršenjem koronskih ukrepov, tako zelo razjezila, da se je odločil napasti policijsko postajo. Na bencinski črpalki je izdelal molotovke in jih zmetal v pročelje policijske postaje. S pomočjo posnetkov so ga hitro izsledili in aretirali. Po poročanju karabinjerjev je z molotovkami povzročil le manjšo gmotno škodo. Deželni poveljnik karabinjerjev Arturo Guarino je zatrdil, da napad ni bil naključen, povedal je: “Napad ni bil impulziven, ampak organiziran.” V nadaljevanju je še dodal, da je bilo tudi nekaj drugih neprijaznih odzivov na globe zaradi kršitev ukrepov, vendar nič primerljivega s tem napadom z molotovko. Guarino se je še zahvalil karabinjerjem na postaji, ki so v nekaj urah uspeli izslediti napadalca.

V sosednji Italiji imajo tako imenovane rdeče cone, v katerih velja stroga karantena oziroma lockdown. Osebe, ki v teh conah prekršijo pravila karantene, si lahko  nakopljejo tudi do šest let zaporne kazni – še posebej, če se ob kršitvi policistom še zlažejo. Tudi sicer imajo v Italiji za kršenje odlokov dokaj visoke kazni, in sicer med 500 in 5000 evri. Prav tako iz Italije poročajo o primerih, ki so podobni kaznovanju kršiteljev v naših krajih. Tako so moškega in žensko kaznovali, ker se je par poljubil sredi ulice, nista pa imela dokazila, da živita v skupnem gospodinjstvu. Po poročanju tujih medijev, je kazen znašala 400 evrov.

Tudi tam pa se vsi ne strinjajo s kaznovanjem prebivalstva. Že novembra je na primer en drug moški v televizijski oddaji trdil, da je bil kaznovan zaradi poljuba s svojim dekletom. V oddaji je gostoval tudi populistični italijanski senator Matteo Salvini, ki je ponudil plačilo globe za mladeniča.

Sara Bertoncelj/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine