12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Zakaj je pomembno, da Trump zmaga na prihajajočih ameriških volitvah

Zmaga Donalda Trumpa na ameriških volitvah pred štirimi leti je bila za establišment  prava katastrofa. Prepričana v zmago Hillary Clinton je levica, ki je mislila, da je tik pred dosegom svojega cilja vzpostavitve popolnega nadzora družbenega, političnega in kulturnega življenja v ZDA, ob nepričakovani zmagi republikanskega kandidata popolnoma pobesnela. Prav tako so Trumpu nasprotovali tudi mnogi iz vrst neokonservativcev. Zdelo se je, da njegova zmaga predstavlja določeno prelomno točko, predvsem pa je pomenila, da je beli srednji in delavski razred v ZDA začel voliti v smeri svojih lastnih interesov. Obenem je Trumpova zmaga pomenila, da so mnogi Američani nehali nasedati propagandnemu stroju mainstream medijev, ki so vodili kampanjo popolnega demoniziranja republikanskega kandidata. 

Glede na to, da se v ZDA bližajo nove predsedniške volitve, je upokojeni ameriški profesor psihologije Kevin MacDonald, s katerim smo v preteklosti objavili tudi intervju v Demokraciji, na spletnem alternativnem mediju The Unz Review objavil prispevek o tem zakaj je ponovna zmaga Trumpa pomembna. MacDonald, ki je sicer najbolj znan kot avtor knjige Culture of Critique, oziroma Kultura kritike, je bil v intervjuju za Demokracijo precej kritičen do Trumpa. Po njegovem mnenju naj bi bila Trumpova dejanja dvoumna, saj naj bi kljub svoji protimigrantski retoriki odobril veliko število delavnih viz za tujce, obenem pa ni ukinil pravice do državljanstva ob rojstvu, po kateri postane vsakdo rojen v ZDA avtomatsko njen državljan. Do Trumpa pa je MacDonald kritičen tudi zaradi njegovega vodenja politike v korist pro-izraelskih donatorjev.

Kljub tem kritikam pa MaCdonald v svojem prispevku »Zakaj je pomembno, da Trump zmaga« opozarja, da bo v primeru zmage Bidna, levici odprta pot do njenega končnega cilja. To pomeni, da bo vzpostavila dokončno kulturno hegemonijo in na stežaj odprla vrata množičnim migracijam, da bi zagotovila pritok novih volivcev in uničenje tradicionalne ameriške kulture. MacDonald je prepričan, da bo zmaga demokratov prav tako pomenila konec prvega in drugega amandmaja ustave ZDA, torej konec svobode govora in konec pravice do nošenja strelnega orožja. To pa bo v prihodnosti privedlo do preganjanja in zapiranja političnih disidentov, ki smo mu že priča v nekaterih državah Evropske unije. Prav tako Kevin MacDonald trdi, da se bo v primeru zmage demokratov, Biden-Harris administracija sčasoma znebila elektorskega kolidža, ki uravnoveša glasovanje različno velikih zveznih držav, kar bo prineslo premoč večjim urbanim levo usmerjenim državam. Zmaga Bidna pa bo pomenila tudi hitrejšo transformacijo izobraževalnega sistema. Že sedaj je v izobraževalnih ustanovah močno prisotna t.i. »kritična teorija rase«, ki jo je Trump sicer izključil iz izobraževanja za vladne uslužbence. Gre za predmet, katerega cilj je predvsem vsiljevanje »bele krivde« in širjenje sovraštva proti belemu prebivalstvu. V primeru, da zmaga Joe Biden pa bodo takšni predmeti, podprti z davkoplačevalskim denarjem, postali stalnica v vseh izobraževalnih ustanovah. 

MacDonald opozarja, da se je po zmagi Trumpa levica mobilizirala in da je prišlo do polarizacije v politiki in v družbi. To je doseglo vrhunec v neredih, ki jih je sprožila smrt Georgea Floyda in v rušenju in uničevanju zgodovinskih spomenikov, ki smo jim priča v zadnjih letih. Cilj te mobilizacije levice pa je uničenje tradicionalne kulture v ZDA. V skladu z njegovimi že omenjenimi kritikami do Trumpa, MacDonald sicer ne trdi, da je predsednik Trump nekakšen odrešenik, je pa korak v pravo smer in odskočna deska za bolj odprto »pro belske« kandidate. Prav tako pa bi tudi znotraj Republikanske stranke njegova zmaga utrdila »populistično« strujo, ki ima bolj strog pristop do množičnih migracij. 

Celoten prispevek dr. Kevina MacDonalda si lahko preberete na tej povezavi: 

https://www.unz.com/article/why-its-important-for-trump-to-win/ 

A.S.

Zadnje novice

Sorodne vsebine