6.6 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Zagrebška mestna oblast po zgledu ljubljanske: z odlikovanjem so nagradili razvpitega zadnjega zunanjega ministra SFRJ Budimirja Lončarja, ki je soodgovoren za krvav razpad Jugoslavije!

»Mater je tepel s palico zato, ker je hodila v cerkev. Na takšen način se je dokazoval Partiji,« je v hrvaški televizijski oddaji Bujica povedal Tomislav Jelić, eden od ustanoviteljev zagrebške HDZ in veteran domovinske vojne, ki je zaradi vojne ostal brez roke. Govoril je o Budimirju Lončarju, sicer Hrvatu, zadnjemu zunanjemu ministru propadle Jugoslavije in v zadnjem času tudi odlikovancu zagrebške mestne oblasti, saj je prejel posebno medaljo s strani mesta Zagreb, poroča dnevno.hr.

 

Kot je povedal Jelić, je Lončar vse svoje prijatelje v diplomaciji prepričeval, da varuje enotno Jugoslavijo. »Ko je videl, da mu ne bo uspelo, se je z njim dogovoril, da se uvede embargo na uvoz orožja. Največjim kretenom je bilo jasno, da je orožje takrat imela samo agresorska JLA ter velikosrbska politika, embargo pa je prizadel izključno napadene narode,« je pojasnil.

Po Jelićevem prepričanju je Lončar soodgovoren za vse primere smrti v Sloveniji, Kosovu, v Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem, saj ni dopustil, da bi se te republike lahko branile pred nasiljem JLA. »In tak človek v letu 2019 dobi medaljo mesta Zagreb. To je tako kot bi župan Londona leta 1969 podelil medaljo članu Hitlerjeve vlade, denimo Ribbentropu!«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine