22.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Začenja se republikanska konvencija

Potem ko so demokrati minuli teden na nacionalni konvenciji potrdili predsedniško kandidaturo Josepha Bidna, s svojo konvencijo danes začenjajo tudi republikanci, ki bodo potrdili kandidaturo Donalda Trumpa za nov štiriletni predsedniški mandat.

Demokratska konvencija je tehnično potekala v Milwaukeeju, vendar zaradi pandemije novega koronavirusa dejansko virtualno, podobno pa bo tudi z republikanci, čeprav ne povsem. Biden je v času konvencije ostal v Delawaru, Trump pa namerava danes obiskati prizorišče v Charlottu v Severni Karolini, govor, s katerim bo uradno sprejel nominacijo, pa bo imel v četrtek izpred Bele hiše.

Glavna tema konvencije bo Čaščenje velike ameriške zgodbe, ki bo po dnevih razdeljena v Deželo obljube, v torek bo naslov Dežela priložnosti, v sredo Dežela herojev in v četrtek Dežela veličine. Tako kot pri demokratih Biden, pa bo v ospredju pozornosti pri republikancih seveda Trump, čigar kandidaturo bodo potrdili danes. Po napovedih organizatorjev bo to storilo okrog 300 delegatov, ki se bodo zbrali v živo v Charlottu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine