8.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Za pripadnico Islamske države se je izkazalo, da ta v Siriji ni bila le gospodinja, ampak kruta članica “moralne” policije Islamske države!

Shamima Begum je bila članica moralne policije teroristične skupine Islamska država, ki je pri svojem delovanju sledila striktni interpretaciji islamskih zakonov. Pri komaj 15 letih je kot britanska državljanka pobegnila v Sirijo, pri čemer ne priznava, da je v teroristično skupino poskušala rekrutirati mlade ženske, namesto tega namreč lažnivo trdi, da je bila med bivanjem v Siriji zgolj gospodinja. 

19-letnica, ki je v Sirijo potovala skupaj še z dvema šolarkama, je po poročanju Sunday Telegrapha v Islamski državi kot članica moralne policije igrala dosti bolj aktivno vlogo, saj je določala kazni za tiste, ki se niso oblačili ali obnašali v skladu s pravili Islamske države.

V rokah nosila tudi avtomatsko orožje

Po besedah enega izmed aktivistov, ki je spregovoril za časopis, je Shamima v rokah nosila celo avtomatsko orožje, medtem ko je v sirskem mestu Raka kričala na ženske in jim očitala oblačenje v preveč pisana oblačila. “Pripadniki naše skupine iz  Rake jo poznajo zelo dobro,”  je povedal Aghiad al-Kheder, aktivist Deir ez-Zorja, ki je ustanovil skupino, usmerjeno proti Islamski državi, ki objavlja informacije o virih in zločinih Islamske države na terenu.

V moralni policiji je bilo veliko mladih žensk iz Evrope, ker pa so bile nekatere zelo striktne, se jih je lokalno prebivalstvo na vso moč balo, poroča Voice of Europe. V zvezi z Begumovo so se sicer pojavljale ločene obtožbe, da je pomagala samomorilskim napadalcem pri nameščanju eksploziva z namenom, da se jih ne bi dalo prestaviti brez detonacije.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine