10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Za družinsko tragedijo na avstralski farmi naj bi stal dedek

Umore šestih ljudi na farmi v občini Osmington na jugozahodu Avstralije naj bi po navedbah lokalnih medijev zagrešil 61-letni dedek Peter Miles, ki je nato sodil še sebi. Policija tega sicer ni potrdila, je pa pojasnila, da trenutno ne išče drugega osumljenca. Na posestvu so našli tri puške, ki so bile v dedkovi lasti.

 

Trupla štirih otrok in treh odraslih članov iste družine je policija odkrila v petek. Avstralska televizija ABC, ki se sklicuje na policijske vire, je poročala, da naj bi se na farmi zgodili umori in samomor. Pet trupel so našli v glavnem poslopju farme, dve na prostem. Poleg tega so na kraju dogodka našli še dve puški.

Poleg Milesa so med umrlimi po danes objavljenih podatkih policije, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, še njegova 58-letna žena, tretja odrasla žrtev pa naj bi bila njuna 35-letna hči. Ubiti otroci, stari 13, 12, 10 in osem let, so bili njeni. Vse žrtve so po podatkih policije umrle zaradi strelnih ran. Očeta otrok v času tragedije ni bilo na posestvu.

Policija je danes sporočila, da so našli še eno puško, vse tri pa so bile v Milesovi lasti. Ni pa navedla, ali so bile vse tri puške sprožene.

Množična streljanja so v Avstraliji redkost, saj ima država strogo zakonodajo o posedovanju orožja. To mora biti registrirano, čeprav v državo prihaja tudi nezakonito orožje. Če se bo potrdilo, da je šlo za množično streljanje, bo to najhujši incident v Avstraliji po pokolu letu 1996, ko je bilo v Port Arthurju na Tasmaniji ubitih 35 ljudi.

Osmington v bližini vinorodnega območja Margaret River je približno 270 kilometrov oddaljeno od Pertha, ki je edino velemesto na avstralski zahodni obali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine