5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

VW in Microsoft poglabljata sodelovanje pri storitvah v oblaku

Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen (VW) in ameriško tehnološko podjetje Microsoft bosta storitve interneta v oblaku za avtomobile ponujala v Evropi ter tudi v ZDA in na Kitajskem, sta se dogovorili družbi. VW želi za vsa svoja prihodnja vozila zagotoviti dostop do interneta, prvi bodo predvidoma leta 2020 električni modeli ID.

 

Sprva je bilo predvideno, da bo storitev Volkswagen Automotive Cloud na voljo le v Evropi, na srečanju ta teden v Berlinu pa sta se prva moža družb, VW Herbert Diess in Microsofta Satya Nadella, dogovorila tudi za ponudbo v ZDA in na Kitajskem.

VW želi v prihodnje vsa vozila opremiti s to tehnologijo, najprej bodo na vrsti električni modeli ID. “Leta 2020 pridemo na trg v Evropi. Istega leta bo na Kitajskem stekla proizvodnja,” je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Diess. V ZDA naj bi prvi modeli ID iz tovarne prišli leta 2022.

Družbi želita razviti mrežne storitve za avtomobile, ki bi uporabniku med drugim omogočale osebno prilagojen dostop do pretočnih vsebin, komunikacijo in navigacijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine