13.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Viktor Orban: Evropske države napadajo Madžarsko, da bi izsilile ukrepe, ki bi pripeljali še več migrantov v Evropo

V videu, ki ga je Viktor Orban objavil na svoji Facebook strani, madžarski predsednik vlade pravi, da so ga prejšnji petek na sestanku evropskih šefov držav in vlad, napadli tisti, ki želijo migrantom zagotoviti še več pravic in še več denarja.

Orban pravi, da se je sestanek začel v prijetnem vzdušju, nenadoma pa je postal »viharen«. Več držav je namreč napadlo Madžarsko zaradi njene migrantske politike in skušalo izsiliti od udeležencev sestanka sprejetje ukrepov, ki bi še olajšali prihod migrantom v Evropo. Orban v video pravi, da je to po njegovem zadnji poizkus podpornikov migracij, saj bodo kmalu evropske volitve in »tedaj bo vsega konec«.

»Odbili smo še en napad,« je dejal Orban in dodal, da so nekateri udeleženci skušali zagotoviti migrantom še več denarja in pravic, istočasno pa izvajajo pritisk na države, ki zavračajo sprejemanje migrantov.

V izjavi za medije po sestanku je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker obtožil madžarskega predsednika vlade, da »širi dezinformacije« in je »izvor« lažnih novic. Na to obtožbo Junckerja se je odzval madžarski državni sekretar Zoltan Kovacs in in zavrnil obtožbe predsednika evropske komisije, češ da Juncker ne loči mnenj od lažnih novic ter da je to verjetno posledica išiasa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine