16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

(VIDEO) Velika sodna zmaga vodje avstrijskih identitarcev Martina Sellnerja!

Hišne preiskave, ki jih je doživel vodja avstrijskega identitarnega gibanja (IBÖ) Martin Sellner, so bile neupravičene in nezakonite, je odločilo višje sodišče v Gradcu.

Avstrijska vlada je Sellnerja preganjala, ker naj bi imel stike z  napadalcem na dve mošeji (v novozelandskem Christchurchu) Brentonom Tarrantom, ki je ubil 50 ljudi. Slednji je (še pred svojim napadom) avstrijskim identitarcem dal donacijo v višini 1.500 evrov.

Zaradi tega se je medijski mainstream spravil Sellnerja, češ da podpira terorizem, avstrijski organi pregona so pri njem doma opravili hišne preiskave in ga več mesecev tudi fizično nadzirali. Banke so mu zamrznile račune, nobena banka ni hotela več imeti opravka z njim. Avstrijska policija mu je zasegla računalnik, mobilni telefon, vse shranjene podatke in plačilne kartice.

Sodišče je zdaj ugotovili, da so bili ukrepi zoper Sellnerja neutemeljeni in nezakoniti. Menilo je, da je tožilstvo špekuliralo, da za svoje sume ni imeli realne podlage in da domnevno Sellnerjevo vpletenost v neko »nedefinirano teroristično združenje« ni bilo mogoče ugotoviti.

»To je bil poskus, da bi me povezali in obtožili, da sem sodeloval pri umoru 50 ljudi na Novi Zelandiji. Avstrijska vlada me je želela obtožiti, da sem množični morilec,« je po odločitvi sodišča povedal Martin Sellner.

Video si lahko ogledate TUKAJ, intervju revije Demokracije z Sellnerjem pa TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine