9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

(VIDEO) Takole je iranski režim obesil mladega človeka, ki so mu odrekli celo srečanje z materjo – in takšno barbarsko prakso podpira slovenski medijski mainstream!

Za Iran, sicer nasledstvo starodavnega perzijskega kraljestva, velja, da je bila še pred pol stoletja med večinsko muslimanskimi državami zelo odprta in je navzven delovala zelo podobno kot številne zahodne države.

 

Vendar žal ni trajalo dolgo – s prevzemom oblasti s strani Homeinija oz. islamsko revolucijo pred 40 leti se je vse spremenilo. Država je vse bolj drsela v islamski srednji vek, s čimer je prehitela celo nekatere tradicionalno konservativne države, kot je denimo Savdska Arabija.

Med številnimi posebnostmi iranskega avtokratskega režima so tudi številne javne usmrtitve z obešanjem, obešenci pa so za turiste, ki prihajajo v Iran kot v najbolj »varno državo«, očitno zelo zanimiva »atrakcija«. Kako izgledajo javne eksekucije, ki so očitno zelo pogoste, pa si lahko ogledate tudi na videoposnetku (kliknite TUKAJ). Posnetek prikazuje mladega obsojenca, ki je hotel še zadnjič videti svojo mater, vendar mu tega niso dovolili in ga brez milosti obesili.

In takšno »civilizacijo« očitno podpira tudi slovenski medijski mainstream…

Zadnje novice

Sorodne vsebine