10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

[Video] Ste videli, kako so specialci v zapor odpeljali tožilko Janevo, Makedonci čakajo, da se ji tam pridruži prijatelj Fajonove, premier Zaev!

V torek so na skopskem tožilstvu zaslišali posebno tožilko Janevo, ki ji je dan pozneje, v sredo, sodišče odredilo 30-dnevni pripor. Na odločitev se je osramočena tožilka, katere glas se sliši na zvočnem posnetku, ko zatrdi plačniku podkupnine, naj ne skrbi, že pritožila, a je sodišče pritožbo zavrnilo. Ob vsem tem ji je umrla še 83-letna mati, na njen pogreb pa ji je tožilstvo kljub priporu dovolilo. Pri opozicijski VMRO-DPMNE trdijo, da so z odlašanjem njenega priprtja skušali prikriti sledi, ki vodijo do premierja Zaeva, velikega prijatelja Fajonove!

Še v torek se je osramočena makedonska posebna tožilka Katica Janeva nasmejana in optimistična zglasila na skopskem tožilstvu, kjer pa se je tokrat znašla na drugi strani. Zaslišana je bila, da bi odkrili njeno vlogo v veliki večmilijonski izsiljevalski aferi, ki zadnje tedne pretresa celotno Evropo; italijanski medij La Verita je namreč objavil videoposnetek, na katerem je razvidno, kako je od tajkuna Jordana Kamčeva televizijski voditelj Bojan Jovanovski, bolj znan kot Boki 13, prejel 1,5 milijona evrov podkupnine, na zvočnih posnetkih pa se dobro sliši glas Janeve, ki zagotovi Kamčevu, naj “ne skrbi in da bo vse ok”. Kamčev je bil v začetku leta preiskovan zaradi domnevnega pranja denarja in je bil nastanjen v hišnem priporu, po plačilu podkupnine pa se je pregon končal in postal je svoboden, kot mu je bilo obljubljeno.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=6GzGMShOokg

Ko so obiskali Janevo, so specialci blokirali celotno ulico

Po nalogu skopskega tožilstva za organizirani kriminal in korupcijo so nato v sredo Janevo odvedli na sodišče, ki ji je, kot je poročal Kurir, odredilo pripor. Pri tem se je odvila prava filmska akcija, policijski specialci so namreč blokirali celotno ulico, kot prikazuje videoposnetek, pa je Janeva v njihov avtomobil odkorakala brez lisic. Na odločitev sodišča o priporu se je Janeva že pritožila, a je sodišče njeno pritožbo zavrnilo.

V času preiskave izsiljevalske afere Janevi umrla mati

Ob vsem tem dogajanju je Janevi umrla 83-letna mati, tožilstvo pa se je strinjalo, da se lahko Janeva udeleži pogreba.

Boki 13 in Katica Janeva (Foto: posnetek zaslona)

Z odlašanjem priprtja Janeve so skušali prikriti sledi Zaevove vpletenosti v afero

Vse bolj pa je pod pritiskom tudi makedonski premier Zoran Zaev, sicer velik prijatelj zloglasne levičarske evropske poslanke Tanje Fajon in dober znanec Georgea Sorosa. Kot premier Makedonije ima vse varnostno-finančne preiskovalne službe in gotovo so vedeli za večmilijonsko izsiljevanje in podkupovanje, ki je v državi trajalo več let. Prav to, da je toliko časa trajalo, da je prišlo do priprtja Janeve, mnogi dojemajo kot način, na katerega so pobrisali sledi Zaevove vpletenosti v zadevo, podobnega mnenja so tudi pri največji opozicijski stranki VMRO-DPMNE. Janeva je sicer takoj, ko so se pojavili sumi v njeno vpletenost v afero, odstopila s položaja, a bi funkcijo opravljala, dokler Zaev ne bi našel zamenjave.

Homofob Zoran Zaev in njegova prijateljica Tanja Fajon (Foto: Facebook)

Rok Krajnc

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine