7.6 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

(VIDEO) Šokanten prizor v Bronxu! Sredi belega dne ustrelil človeka!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Policija je zaprosila prebivalce New Yorka, da bi pomagali identificirati zamaskiranega moškega, ki je ustrelil nekega drugega moškega na prometni ulici v četrti Bronx, vendar pa ga čudežno ni umoril. Obenem je zgrešil tudi  mimoidočo žensko in deklico, ki sta se znašli v središču strelskega obračuna.

V petek, 18. 6. 2021, je newyorška policija objavila 20 sekund dolg videoposnetek, ki prikazuje tragični dogodek na ulicah mesta. Ob tem je zaprosila za pomoč pri identifikaciji strelca in še enega moškega, ki naj bi bil v napadu soudeležen in je vozil skuter. V videoposnetku lahko vidimo napadalca, oblečenega v črno, z obrazno masko, kakršne so značilne za roparje, in ki je v nekem trenutku prihitel izza avtobusa in stoje večkrat iz neposredne bližine ustrelil proti drugemu moškemu, ki je nosil kavbojke in rdeče pulover, poroča RT.

Napadeni moški pa je pred strelcem skušal pobegniti in se pri tem spotaknil ob mlado žensko in deklico, ki pa ju je strelec k sreči zgrešil. Spodaj pa je še en podoben videoposnetek, tokrat dolg 25 sekund. Kot lahko na osnovi videoposnetka vidimo, se je tragični dogodek pripetil ob 18.45 v četrtek. Kot je ob tem razvidno, je bil 24-letni moški večkrat ustreljen, napadalec pa naj bi skupaj s pajdašem, ki je vozil skuter, zatem pobegnil. James Essig, šef detektivov iz New Yorka, je ob tem dejal, da takšnega početja, ki vrh vsega vključuje še otroke, ne bodo tolerirali. 

 

Na stotine zaprepadenih Newyorčanov se je na videoposnetka odzvalo z ogorčenjem, nekateri pa so se spraševali, na kakšen način naj bi strožji zakoni glede posedovanja orožja ter zmanjševanje finančnih sredstev za policijo, kar podpirajo demokrati, ki vladajo mestu in državi, sploh delovali. Sistem za boj s kriminalom namreč slabo deluje. Številne nasilne kršitelje zakona so namreč ponovno videli na ulicah navkljub več desetim aretacijam.

 

Strašljive poulične prizore pa so nekateri primerjali kar s filmskimi. Še posebej grozljivo pa je dejstvo, da bi otrok lahko izgubil svojega starša. Ženska in otrok naj bi bila sicer povsem nedolžna mimoidoča. Žrtev pa naj bi bila trikrat ustreljena: enkrat v hrbet in po enkrat v vsako nogo. V bolnišnico naj ga ne bi prepeljali z rešilcem, marveč z avtomobilom z začasnimi tablicami.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine