23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

(Video) Rasistično motiviran napad, ki osrednjih medijev ne zanima! Skupina črncev napadla Irca in ga več kot desetkrat zabodla z nožem!

Črna življenja štejejo, o belih življenjih, ki jih pobijejo črnci se ne govori. Te dni je na Irskem prišlo do brutalnega napada z nožem na irskega mladeniča. Napadalec je bil črn najstnik, ki ga je brez premora znova in znova zabadal z nožem v hrbet že ko je ta na pol mrtev ležal na tleh. Napadalčev prijatelj, ki je vse to posnel, pa se je temu še smejal. Osrednji mediji o zgodbi molčijo, ko je prišel posnetek v javnost, pa so se razni NVO pretegnili, da bi napad na Adama Noonana prikazali kot vse drugo kot rasistično motiviran, in celo zahtevali, da naj ljudje nehajo deliti video napada, saj s tem ne spoštujejo žrtve in njegove družine. A to ni osamljen primer, kjer bi črnci na Irskem brutalno napadli osamljenega Irca.

Vse skupaj naj bi se začelo, v soboto, 6. junija 2020, ko je Adam Noonan med sprehodom s svojim dekletom po Carrigalinu okoli pol enajste ure ponoči naletel na skupino črnih mladeničev, ki so od njega po pisanju Irish Times želeli “denar za avtobus”.

Ko jih je Noonan zavrnil, naj bi po trditvah nekaterih virov njegovi punci grozili s posilstvom. Stvar je hitro ušla izpod nadzora. Še ne 17-letni Stephen Yamslaw je Noonanu prvo s steklenico razbil glavo, nato pa se ga je lotil z nožem.

Medtem, ko je Yamslaw neumorno zabadal napol mrtvega Noonana in je njegovo dekle skušalo umirajočega zaščititi s svojim telesom, je Yamslawov prijatelj Maxwell Idouzee vse skupaj posnel in se pri tem še smejal, medtem ko je Yamslaw mesaril ubogega Irca.

“Črnuh, tole je zmešano,” je slišati Idouzeejev glas, kako komentira dogajanje. Drugi vpijejo “mrtev je! Mrtev je! Nehaj!” Vse to na Yamslawa ni imelo nikakršnega vpliva. Namesto da bi odnehal, je Noonana še večkrat dodatno zabodel v hrbet in pod rebri.

Noonana so kasneje prepeljali v bolnišnico, kjer je moral na operacijo. Čeprav naj bi po poročanju medijev utrpel resne poškodbe, pa so jih v bolnišnici predstavili kot “nenevarne za življenje.” Njegovo stanje v nedeljo naj bi bilo stabilno.

Policija je nedolgo po incidentu našla Yamslawa, ki je imel pri sebi Noonanov mobilnik. Na mestu so ga aretirali. Policija pa je prosila vse očividce brutalnega zločina iz sovraštva naj se javijo. Hitro se je izkazalo, da Yamslaw ni zgolj potencialni morilec, temveč tudi razpečevalec droge.

Dovolj pa pove dejstvo, da osrednji mediji to novico v celoti ignorirajo. Še več naveza med raznimi NVO na Irskem, spletnimi giganti in mediji je tako močna, da poteka aktivna kampanja, da bi posnetek brutalnega napada na Noonana bil čim hitreje pozabljen.

Posnetek brišejo na Youtubu, in ostalih socialnih omrežjih. Na Redditu je bila objava o napadu na Noonana v kratkem zaklenjena, velika večina komentarjev zbrisanih, zdaj velja za prepovedano temo. Levičarji napadajo vsakogar, ki objavi posnetek in vztrajajo, da ni šlo za rasistično motiviran zločin. Še več, ko so zaskrbljeni za Noonana, zanj odprli spletno stran, kamor bi lahko ljudje donirali, je Gofundme v kratkem stran zbrisal.

Video https://twitter.com/i/status/1269413938648752130

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine