24.8 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

[Video] Poljski predsednik Duda: LGBT je hujše zlo od komunizma

Poljski predsednik Andrzej Duda je na shodu njegovih podpornikov povedal, da je LGBT ideologija, ki je ne misli podpirati, saj grozi z indoktrinacijo otrok in si prizadeva za spremembo družbe stran od tradicionalnih družinskih vrednot.

“Želijo nas prepričati, da je LGBT kategorija ljudi, a gre za ideologijo,” je zbranim podpornikom v mestu Brzeg povedal poljski predsednik Andrzej Duda. “Spoštujem vse ljudi,” je povedal Duda, a poudaril, da ne bo podpiral take indoktrinacije.

Predsednikov komentarji so bili v odziv na pogrom nad poslanca PiS Jaceka Żaleka, ki je v petek, 12. junija, na komercialni televiziji TVN v intervjuju označil LGBT za ideologijo. Voditeljica programa je takoj prekinila prenos. Svojo odločitev je po pisanju Remixa branila s trditvijo, da ne more dopustiti “razčlovečenja celotne kategorije ljudi”. Po Dudinih trditvah je ta incident pokazal, “kako močan je že sedaj tok odobravanja do LGBT ideologije.”

LGBT je ideologija, ne kategorija ljudi
Prejšnji teden je Duda ravno tako razkril družinsko listino, ki se zavezuje, da bo ustavila indoktrinacijo otrok v LGBT in spolno izobrazbo. Listina ravno tako vsebuje dele v katerih se brani zakon kot zveza med moškim in žensko in nadaljnjimi zavezami za socialne transferje družinam.

“Danes smo soočeni s poskusi, da bi nam vsilili ideologijo. Novo, a tako, ki je v svojem bistvu ravno tako neoboljševizem,” je takrat LGBT okarakteriziral Duda. “Za fasado strpnosti se skriva globoka nestrpnost do vseh, ki jo zavračajo.”

Pritiski iz Bruslja
“Evropska komisija nam grozi zaradi nasprotovanja LGBT propagandi. Bruselj bi se moral začeti soočat z resničnimi težavami namesto da nas izsiljuje z denarjem, ki si ga zaslužimo,” je nedavno povedal poljski pravosodni minister Marcin Romanowski.

Pričakovano je LGBT lobi pograbil Dudine izjave za napade na predsednika in Poljsko, a poljski predsednik ne popušča. “Verjamem v toleriranje vseh pogledov, zato ne širite lažnih novic,” se je odzval na poročanje v New York Timesu, AP, Reutersu, Guardianu in Financial Timesu. “Verjamem v svet, … kjer lahko povem kar si mislimo, kjer naše besede niso sprevračane.”

“Istočasno, prepričanja manjšine ne morejo biti vsiljena večini pod krinko lažnih izgovorov tolerance. V naših časih je Resnica postala prestrašeno malo bitje, ki se skriva pred močnejšo Korektnostjo,” je povedal Duda in poudaril, da “resnično verjame” v “raznolikost in enakost”.

Video https://twitter.com/i/status/1272501240929423360

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine