12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

(VIDEO) Nov bližnji posnetek sestrelitve kitajskega balona

Piše: Andrej Žitnik (Nova24TV)

Na družnenih omrežjih se je pojavil nov videoposnetek, ki prikazuje bližnje posnetke trenutka, ko je ameriška vojska sestrelila kitajski vohunski balon z neba nad Atlantskim oceanom.
Višji ameriški vojaški uradnik je dejal, da je F-22 Raptor odstranil vohunski balon z eno raketo zrak-zrak A9X sidewinder, ki je bila izstreljena na višini približno 18 kilometrov.

Uradniki so počakali, da je bil balon nekaj milj od obale Južne Karoline, preden so naredili posnetek, da bi se izognili kakršni koli škodi, ki bi lahko nastala zaradi padcev odpadkov z neba.

Vojska balona najprej ni hotela sestreliti
Spomnimo, ZDA so sledile neznanemu letečemu predmetu, za katerega so predvidevale, da je kitajski visokogorski nadzorni balon, ki je priletel nad celinskim delom ZDA. Odkritje pa je dodatno zaostrilo napete odnose med ZDA in Kitajsko, saj je zunanji minister Anthony Blinken zaradi incidenta odpovedal obisk na Kitajskem.

Ameriške oblasti so prepričane, da je “nadzorni balon na visoki nadmorski višini” pripadal Kitajski. Nazadnje so ga videli nad zahodno zvezno državo Montana. Vojska se je najprej odločila, da ga ne bo sestrelila zaradi strahu pred padcem razbitin, preden so ga sestrelili nad morjem.

Video https://twitter.com/i/status/1621980596346953729

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine