22.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

[Video] Nizozemska političarka storila samomor: V poslovilnem posnetku povedala, da je prejemala grožnje s smrtjo njenim otrokom ter da je bila žrtev skupinskega posilstva muslimanov

Haaška mestna svetnica Willie Dille je storila samomor po tem, ko je v svojem zadnjem videoposnetku, ki ga je objavila na Facebooku, priznala, da jo je pred enim letom zaradi njenih protimuslimanskih stališč posilila skupina muslimanov. Grozili so ji s smrtjo, želeli, da utihne, na koncu pa so grozili s smrtjo tudi njenim otrokom. To je bilo za članico Stranke za svobodo Geerta Wildersa preveč.

53-letna Willie Dille si je vzela življenje v sredo malo po tem, ko je na družabnih omrežjih zaokrožil zadnji video, v katerem je povedala, da jo je muslimanska tolpa pred več kot enim letom ugrabila in jo skupinsko posilila.

Dillova je bila med letoma 2010 in 2012 poslanka protiimigrantske Stranke za svobodo, nato pa se je po poročanju RT vrnila na mesto mestne svetnice v Haagu. “Želim, da svet spozna resnico. 15. marca 2017 me je ugrabila, napadla in posilila skupina muslimanov, ki so želeli, da ostanem tiho v haaškem mestnem svetu.” “Ko so opravili, so rekli: ‘Ali spoštuješ Mohameda, ali spoštuješ Alaha, ali spoštuješ Arnouda?’”

Za napad odgovoren islamski konvertit
Takrat je vedela, kdo jih je poslal nadnjo. Arnoud van Dorn je ustanovitelj novonastale islamske stranke Enotnost, prav tako mestni svetnik, ki pa ga je v preteklosti Dillova odpustila. Van Dorn je muslimanski spreobrnjenec. Kakor je povedala v videu, jo je van Dorn neizmerno sovražil.

Dillova je bila razočarana nad delovanjem haaškega mestnega sveta, ki ni ukrepal proti van Dornu, bila je razočarana nad policijo, s katero je bila v stalnem kontaktu. “Bilo je govora o posilstvu. Ponudili smo ji, da vloži formalno pritožbo in predstavi konkretne dokaze za začetek preiskave. A tega ni storila in brez konkretnih dokazov nismo mogli sprožiti preiskave,” se je branila tiskovna predstavnica policije Hilde Vijverberg za Algemeen Dagblad.

Želi, da se boj proti nevarni ideologiji nadaljuje
V zadnjem letu so ji zaradi njenega vztrajanja v politiki večkrat grozili s smrtjo, jo nadlegovali, sodu pa je izbilo dno, ko so jo ustavili sredi ulice, ko je bila z enim od svojih otrok, in ji zagrozili, da bodo ubili otroka, če ne preneha.

“Želim, da se boj proti islamu nadaljuje, saj je nekaj intrinzično slabega,” je povedala in dodala, da si želi nadaljevati boj, a si ne drzne v nevarnost spravljati svoje družine. “Želim, da vsi vedo, da me je nizozemska policija pustila na cedilu, da me je Paulien Krikke (haaška županja) pustila na cedilu,” je še povedala in se opravičila družini, preden si je vzela življenje.

Video https://www.youtube.com/watch?v=alvcnhd0YsM

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine