11.1 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

(VIDEO) Na dan prihajajo grozljiva pričevanja o posilstvih in zločinih Hamasa

Piše: C. R.

Na dan prihajajo nove pretresljive zgodbe talcev Hamasa kot tudi nove grozljive podrobnosti o zločinih podivjanih islamistov nad civilnim prebivalstvom in predvsem nad ženskami. Znano je, da so pripadniki Hamasa 7. oktobra napadli in pobili več udeležencev glasbenega mirovnega festivala. Potem, ko je bilo več talcev izpuščenih iz Gaze pa javnost pretresajo nove zgodbe.

Yoni Saadon je za britanski Sunday Times opisal nekatere izmed grozot, ki jim je bil priča na NovaMusic glasbenem festivalu. »Videl sem kako je osem do deset teroristov posiljevalo in pretepalo dekle z angelskim obrazom. Kričala je naj nehajo in jo že enkrat ubijejo. Ko so nehali so se smejali, zadnji med njimi pa jo je ustrelil v glavo«. Saadon je preživel, ker se je skril pod truplo ustreljene ženske in se namazal z njeno krvjo, da je bil videti mrtev.

»Nikoli ne bom pozabil njenega obraza«, je dejal. Kasneje se je pridružil, ki so pobegnili in se skrivali na drevesih in v grmovju. Takrat je bil priča še enemu grozljivemu dejanju. Dva terorista Hamasa sta napadla mlado žensko, ki se jima je upirala, ko sta jo poskušala sleči. Eden od njiju naj bi jo vrgel na tla in obglavil z lopato.

Saadonova je le eno izmed zadnjih pričevanj o dejanjih Hamasa, v katerem je slednji obtožen orkestriranja množičnih posilstev v napadu 7. oktobra, ki je terjal več kot 1.200 življenj v Izraelu. Hamas sicer zanika obtožbe o spolnemu nasilju. Po drugi strani pa izraelska vojska trdi, da so jim ujeti teroristi priznali, da jim je bilo ukazano početi »umazane« stvari ali pa iz žensk delati »cipe«.

Ker se na začetku spopada oblasti niso toliko posvečale spolnim napadom, glede katerih ni bili veliko jasnih dokazov, saj testi za posilstva niso bili uporabljeni na truplih, najdenih v prvih dveh dneh, naj bi se šele v zadnjih tednih začela grozljiva slika tega aspekta spopadov prihajati na plan. Izraelski forenziki, ki so pregledali trupla so našli številne znake posilstev, mučenj in drugih grozovitosti, ki so jih utrpele žrtve. Na dan pa je prišlo tudi več kot 1.500 srhljivih pričevanj.

Prostovoljka Shari, 6o-letna arhitekta iz Jeruzalema, ki dela v vojaški mrtvašnici je za Washington Post dejala, da so videli veliko ženskih trupel s krvavim spodnjim perilom, z zlomljenimi kostmi, nogami in medenicami. »Šlo je za mlade ženske. Večinoma skoraj gole ali pa v raztrganih oblačilih. Njihova telesa so bila okrvavljena predvsem na območju mednožja. Nekatere so bile večkrat ustreljene v obraz, kot da so jih hoteli iznakaziti«, je povedala in nadaljevala: »Na njihovih obrazih se vidi trpljenje, njihovi prsti pa so sklenjeni v pesti«. Nekatera trupla so bila tako močno iznakažena, da je bilo nemogoče določiti, če so bila posiljena.

Haim Outmezgine, starejši član reševalne službe ZAKA in prostovoljne skupine, ki je išče trupla, da bi bila lahko dostojno pokopana, je rekel, da so zločini Hamasa razvidni iz ostankov izraelskih trupel. »Jasno je, da so skušali širiti čim večjo grozo, da so pobijali, žive zažigali in posiljevali. Zdi se, da je bil njihov cilj čim več žensk posiliti. Izraelska policija trenutno zbira dokaze o posilstvih, ki so jih teroristi zagrešili 7. oktobra, da bi jim tudi zato sodili. Poleg Izraelcev pa so preiskavo glede trditev o posilstvih sprožili tudi Združeni narodi.

Med pričevanji so tudi trditve, da so si Hamasovci svoje žrtve medsebojno podajali. Precej pretresljivo pa je naslednje pričevanje: »Žrtev je krvavela na hrbtu, bila je gola. Odrezali so ji prsi in jih vrgli na cesto.«

Pretresljivo je tudi pričevanje reševalca, ki je prav tako iskal trupla. »Ko sem vstopil v hišo sem pred seboj videl žensko, ki je gola ležala na tleh. V ženskih organih je imela natlačene žeblje in druge predmete. Njeno telo je bilo poškodovano od nog do glave«.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine