-1.1 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

(Video) Kosovski policijski specialci vdrli v srbski del Kosovske Mitrovice in aretirali dva policista

Zgodaj zjutraj so pripadniki specialnih policijskih sil Kosova vdrli v srbski, severni del Kosovske Mitrovice, kjer so med hišnima preiskavama aretirali dva (srbska) policista ter dva druga.

Z več kot desetimi policijskimi vozili so kosovski specialci zavzeli položaje v mestu, ter nato aretirali Dragiša Markovića, ki ga sumijo za umor Olivera Ivanovića, kot tudi Sašota Ćurčića. Po poročanju medijev so oba prijeta policista “brutalno tepli s puškami po nogah” in ju odvedli neznano kam.

Pozneje so aretirali še dve drugi osebi, katerih identiteta ni znana. Po Kosovski Mitrovici so se slišali rafali iz avtomatskega orožja, nakar so se sprožile tudi sirene civilne zaščite. Kosovski policisti naj bi poskušali aretirati tudi Milana Radojčića, podpredsednika Srbske liste.

Zaradi jutranjega dogodka se je že izredno sestala srbska vlada, medtem ko predsednik Srbije Aleksander Vučić ima sestanke s poveljniki Vojske Srbije, srbske policije in drugih varnostno-obveščevalnih služb, še poroča Jutarnji.hr.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine